Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΗ μόνη Σχολή Τουρισμού βραβευμένη ως "Καλύτερος Πάροχος Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης" για 3 συνεχόμενα χρόνια

Η μόνη Σχολή Τουρισμού βραβευμένη ως "Καλύτερος Πάροχος Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης" για 3 συνεχόμενα χρόνια

Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Τουρισμού περιλαμβάνουν σύγχρονα μαθήματα με πρακτική διάσταση και εξειδικεύουν τους φοιτητές σε περιζήτητες ειδικότητες της σύγχρονης βιομηχανίας του τουρισμού.

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, βραβευμένη ως «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» 2016, 2017, 2018 στα Greek Hospitality Awards, διαθέτει μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων σπουδών τα οποία έχουν στόχο την εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών ικανών να σταδιοδρομήσουν και να ξεχωρίσουν στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία.
 
 
 
Σε συνεργασία με διακεκριμένα δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, προσφέρει τα κορυφαία Bachelors & Masters: Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική, αλλά και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (ΜΒΑ in Hospitality).
 
Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019, η Σχολή Τουρισμού προσφέρει τριετές πρόγραμμα σπουδών Bachelor Επισιτιστικές Τέχνες & Ανάπτυξη υπηρεσιών Εστίασης. Πρόκειται για τη νέα πρόταση πανεπιστημιακών σπουδών Γαστρονομίας από τους βραβευμένους με δύο αστέρια Michelin, Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. 
 
 
Οι δύο καταξιωμένοι chef αναλαμβάνουν καθήκοντα Αmbassador της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του προγράμματος σπουδών Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης. Με μαθήματα που λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες τάσεις της παγκόσμιας επισιτιστικής βιομηχανίας, το BA Culinary Arts and Food Service Development είναι, αυτή τη στιγμή, ένα από τα πιο σύγχρονα προγράμματα σπουδών μαγειρικής διεθνώς. 
 
 
Επιπλέον, σε συνεργασία με τη νεοσύστατη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου η οποία στεγάζεται σε νέο υπερσύγχρονο κτίριο στην καρδιά του Πειραιά (Κολοκοτρώνη 110, Πλ. Τερψιθέας), οι υποψήφιοι σπουδαστές θα μπορούν από το φετινό ακαδημαϊκό έτος να επιλέξουν και ανάμεσα σε ειδικότητες όπως Yacht Steward [Θαλαμηπόλος Σκαφών Αναψυχής] και Yacht Chef [Αρχιμάγειρας Σκαφών Αναψυχής]. Με τις παραπάνω νέες προσθήκες, η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικών σπουδών στην Ελλάδα
 
 
Τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν σύγχρονα μαθήματα με πρακτική διάσταση τα οποία πραγματοποιούνται στα ιδιόκτητα εργαστήρια της Σχολής Τουρισμού. Στα campuses του Μητροπολιτικού Κολλεγίου βρίσκονται εξειδικευμένα εργαστήρια τα οποία περιλαμβάνουν όλον τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. 
 
Βασικό χαρακτηριστικό της Σχολής Τουρισμού, η οποία μάλιστα είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), είναι η ενεργή παρουσία και η διαδραστική συμμετοχή στους μεγαλύτερους θεσμούς του τουριστικού γίγνεσθαι. Οι φοιτητές αποκτούν ουσιαστική εμπειρία από το επάγγελμα αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο σε συνέδρια και ετήσιους θεσμούς της τουριστικής βιομηχανίας όπως HORECA, ΕΞΠΟΤΡΟΦ, 100% HOTEL SHOW, Philoxenia-Hotelia, TIPS 4 SKILLS κ.ά. 
 
 
 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο πλαίσιο της παροχής ολοκληρωμένης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε νέους οι οποίοι επιλέγουν τον συγκεκριμένο κλάδο για τις σπουδές τους και αντιλαμβανόμενο το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον της διεθνούς φιλοξενίας, έχει εισάγει τον θεσμό HoTEL OPEN FORUM (Hospitality Tourism Education League). Μέσω αυτού, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του και στο ευρύ κοινό να παρακολουθούν διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες του ξενοδοχειακού κλάδου που μοιράζονται πολύτιμες εμπειρίες από την πολυετή, διεθνή ή εγχώρια καριέρα τους. Οι φιλοξενούμενες διαλέξεις αφορούν ένα διαφορετικό θέμα κάθε φορά, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το Hospitality Management, αλλά και με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο παγκοσμίως. 
 
 
Συμπληρωματικά, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, οργανώνονται ημερίδες και workshops, παρουσία επώνυμων σεφ. Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση της ημερίδας με θέμα «Μεσογειακή διατροφή, Τουρισμός και Πολιτισμός» με προσκεκλημένο τον executive chef Βησσαρίωνα Παρθένη, αλλά και το Σεμινάριο «Food & Beverage Marketing» με εισηγητή τον executive chef, Αλέξανδρο Τσιοτίνη.
 

 
Η πρακτική άσκηση, βασικό πλεονέκτημα της φοίτησης στη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, έχει ως στόχο ο φοιτητής να αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες από την απασχόλησή του, να λαμβάνει συνεχή ενημέρωση για τις νέες τάσεις και ανάγκες της αγοράς εργασίας και της ζήτησης στον τουρισμό, αλλά παράλληλα να δημιουργήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους φορείς για την ακόμα πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση του. 
 
Τέλος, μεγάλη σημασία δίνεται και στην επιλογή του κατάλληλου ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής Τουρισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα σπουδών που παρέχει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Για αυτόν τον λόγο, η διαδικασία επιλογής διέπεται από αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα η Σχολή Τουρισμού να στελεχώνεται από διακεκριμένους καθηγητές με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, πολυετή εμπειρία και πλούσιο συμβουλευτικό έργο στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. 
 
Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Ακαδημίας 42, 10672, Αθήνα
Τηλ: 210 6199891
Φαξ: 210 6199320
 
Σωρού 74, 15125, Μαρούσι
Τηλ: 210 6199891
Φαξ: 210 6199320
 
Κολοκοτρώνη 110, Πλ.Τερψιθέας, 18535, Πειραιάς
Τηλ: 210 4121200
Φαξ: 210 4128095
 
Ελ. Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή, 54624, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 241010
Φαξ: 2310 253270
 
 
          
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024