Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξη ΕξοπλισμούΓιάννης ΤσιάπαςChef του St.John Μυκόνου«Πόλος έλξης η Ελληνική κουζίνα»

Γιάννης ΤσιάπαςChef του St.John Μυκόνου«Πόλος έλξης η Ελληνική κουζίνα»

Γιάννης Τσιάπας
Chef του St.John Μυκόνου
«Πόλος έλξης η Ελληνική κουζίνα»

Ο κ. Γιάννης Τσιάπας, Chef του ξενοδοχείου St. John Μυκόνου, αναλύει στο TravelDailyNews την ελληνική κουζίνα και την θέση των ελλήνων chef.

TravelDailyNews: κ. Τσιάπα, πως συμβάλει η Ελληνική κουζίνα στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού;

Γιάννης Τσιάπας: Η Ελληνική κουζίνα είναι το κομμάτι εκείνο το οποίο ανάλογα με το πόσο σωστά θα το παρουσιάσεις μπορεί να συμβάλει ενεργά στην προώθηση του Ελληνικού τουρισμού. Η Ελλάδα παράγει τα καλύτερα προϊόντα παγκοσμίως που με σωστό μαγείρεμα, αλλά και με την παρουσίαση της Ελληνικής κουζίνας, επιτυγχάνουμε διατροφικά και γαστρονομικά ευχαριστημένους πελάτες. Επειδή λοιπόν το φαγητό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος και επειδή ζούμε στη πιο πλούσια σε γεύση χώρα του κόσμου ας το κάνουμε όσο πιο ανταγωνιστικό γίνεται.

TDN:Πιστεύετε ότι η ελληνική κουζίνα λειτουργεί ως πόλος έλξης περισσοτέρων τουριστών;

Γ.Τ. Ναι πιστεύω πως η Ελληνική κουζίνα λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους τουρίστες και αυτό αποδεικνύετε από το γεγονός ότι σε όλα τα κράτη του κόσμου υπάρχει ελληνικό εστιατόριο. Η ελληνική κουζίνα αρέσει παγκοσμίως.

TDN:Οι ξένοι πελάτες σας, σας ζητούν να γευθούν ελληνικές σπεσιαλιτέ; Σε ποιες εθνικότητες αρέσουν τα ελληνικά πιάτα;

Γ.Τ. Το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει να γευτεί ο ξένος τουρίστας όταν έλθει στη χώρα μας είναι οι σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας . Είναι η πρώτη του διατροφική απαίτηση. Επιπλέον δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω ποιες εθνικότητες προτιμούν την ελληνική κουζίνα, διότι όλοι ανεξαίρετα θέλουν να γευτούν τις σπεσιαλιτέ μας.

TDN: Πως θα κρίνατε το έμψυχο ελληνικό δυναμικό των μαγείρων και των σεφ; Πιστεύετε ότι η κατάρτιση τους από τις ελληνικές σχολές είναι αρκετή, ή αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, θα πρέπει να εκπαιδευτεί και στο εξωτερικό;

Γ.Τ. Πιστεύω πως οι Έλληνες μάγειροι και σεφ είναι από τους καλύτερους επαγγελματίες παγκοσμίως, και μπορούν να δημιουργήσουν την ελληνική γεύση και γενικότερα την Ελληνική κουζίνα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Ωστόσο η πρόοδος που έχει γίνει στο χώρο της ελληνικής γαστρονομίας πιστεύω ότι είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με 20 χρόνια πριν. Σίγουρα οι Τουριστικές Σχολές κάνουν καλή δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Πιστεύω ότι μεγαλύτερο και σοβαρότερο ρόλο στην τουριστική εκπαίδευση έχει ο εκπαιδευόμενος και κατά πόσο πιστεύει σε αυτό που κάνει. Δεν είμαι αντίθετος στην εκπαίδευση στο εξωτερικό γιατί σίγουρα η δουλειά μας δεν έχει όρια.

TDN: Πιστεύετε ότι οι έλληνες σεφ καλύπτουν τις ανάγκες του κλάδου ή υπάρχει έλλειψη; Η συμβολή των ξένων σεφ στο επάγγελμα πιστεύετε ότι το αναπτύσσει ή δημιουργεί προβλήματα ανεργίας;

Γ.Τ. Πιστεύω οι Έλληνες Σεφ αρκούν να καλύψουν την ελληνική αγορά στο προϊόν φαγητό και σίγουρα λόγω της εντοπιότητας μπορούν να χειριστούν καλύτερα τις γεύσεις από κάποιο ξένο Σεφ. Πάντως ο καλός επαγγελματίας Σεφ δύσκολα αφήνει τον τόπο του για να δουλέψει σε κάποιο άλλο κράτος.

TDN: Οι έλληνες ξενοδόχοι δίνουν ‘τη θέση που τους αξίζει’ στους έλληνες σεφ; Αντιλαμβάνονται την αξία της καλής και ποιοτικής κουζίνας μέσα στο ξενοδοχείο τους;

Γ.Τ. Οι Έλληνες Σεφ κάθε μέρα δίνουν αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Πιστεύω πως και οι ξενοδόχοι προσπαθούν να συμβάλλουν σε αυτό. Παρόλα αυτά χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και από τις δυο πλευρές.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024