Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξη ΕξοπλισμούNίκος ΒαρβέρηςΙδιοκτήτης – Moda BagnoΟι τάσεις στο μπάνιο προστάζουν πιο απλές και λιτές γραμμές

Nίκος ΒαρβέρηςΙδιοκτήτης – Moda BagnoΟι τάσεις στο μπάνιο προστάζουν πιο απλές και λιτές γραμμές

Nίκος Βαρβέρης
Ιδιοκτήτης – Moda Bagno
“Οι τάσεις στο μπάνιο προστάζουν πιο απλές και λιτές γραμμές”

TravelDailyNews: Ποιες είναι οι νέες τάσεις που επικρατούν στον σχεδιασμό του μπάνιου των ξενοδοχείων;

Nίκος Βαρβέρης: Οι τάσεις στο μπάνιο σήμερα προστάζουν πιο απλές και λιτές γραμμές από υλικά φυσικά όπως πέτρα και ξύλο, σε γήινα χρώματα. Τα μπάνια πρέπει να δίνουν την αίσθηση της διαύγειας, της καθαρότητας και της λειτουργικότητας.

TDN: Μπορούν τα μικρότερα ξενοδοχεία να αποκτήσουν πλεονέκτημα χρησιμοποιώντας μοντέρνο σχεδιασμό μπάνιου; Αυτή η διαδικασία κοστίζει πολλά χρήματα στον ξενοδόχο;

Ν.Β.: Τα ξενοδοχεία στην χώρα έχουν αρχίσει να αναβαθμίζονται κυρίως στο λεκανοπέδιο και στην συμπρωτεύουσα αλλά πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα ανακαινιστούν ή θα δημιουργηθούν εκ νέου μονάδες στην περιφέρεια και στα νότια. Η ανάγκη είναι επιτακτική γιατί τόσο σε αισθητική όσο και σε παρεχόμενες υπηρεσίες σε πολλές περιπτώσεις υστερούμε πραγματικά σε σχέση με άλλους προορισμούς. Το μπάνιο με ένα καλαίσθητο, μοντέρνο, χρηστικό σχεδιασμό οπωσδήποτε ανεβάζει την ποιότητα ενός ξενοδοχείου και σε συνδυασμό με την χρήση ανθεκτικών και διαχρονικών υλικών αποτελεί μια επένδυση που με την πάροδο του χρόνου δεν μπορεί παρά να αποδειχτεί επικερδής.

TDN: Πόσο συχνά πιστεύετε ότι πρέπει τα ξενοδοχεία να επενδύουν στον εκσυγχρονισμό του μπάνιου τους;

Ν.Β.: Όλα τα ξενοδοχεία επιβάλλεται να έχουν καθαρά και λειτουργικά μπάνια. Το πόσο συχνά θα ανακαινίζονται έχει να κάνει με την ποιότητα, το design και την ανθεκτικότητα των υλικών. Είμαι της άποψης ότι μέσα πάντα σε λογικά πλαίσια, αν προτιμούνται καλά υλικά μπορούμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα έχει διάρκεια στο χρόνο απ` όλες τις απόψεις.

TDN: Τι συμβουλές θα δίνατε στους ξενοδόχους όταν αποφασίζουν για τον εκσυγχρονισμό του μπάνιου;

Ν.Β.: Σαν υλικά θα συμβούλευα για τις επενδύσεις των μπάνιων να χρησιμοποιούνται πλακάκια ή πέτρες φυσικές σε γήινα χρώματα και σε μεγάλες διαστάσεις. Τα πλακάκια να είναι rectified κομμένα με laser ώστε να είναι απαραιτήτως μικρότερος αρμός τόσο για αισθητικούς όσο και για πρακτικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια πολύ σπουδαίο ρόλο παίζουν επίσης τα έπιπλα μπάνιου και οι μπαταρίες νιπτήρα και ντους. Στα συν θα έλεγα επίσης τη χρήση αν αυτό είναι δυνατό μπανιέρες και ντουζιέρες με υδρομασάζ και χαμάμ.

TDN: Η εταιρία σας πριν λίγα χρόνια επεκτάθηκε και στην Κύπρο. Ποιες είναι οι προοπτικές αυτής της αγοράς;

Ν.Β.: Η Κύπρος είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά. Ο κόσμος έχει σωστή αντίληψη και άποψη σε θέματα αισθητικής καθώς και διάθεση για ανανέωση. Τώρα πια δε, που η διακίνηση στο εμπόριο είναι πιο εύκολη και η αγορά έχει ανοίξει, είμαστε αισιόδοξοι για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μέσα στο 2005.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024