Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΣυνεδρίαση της 13ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ

Συνεδρίαση της 13ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ

Συνεδρίαση της 13ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ

Το παρόν στη 13η τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Απριλίου 2005, έδωσαν ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και τα περισσότερα μέλη του Συνδέσμου, ενώ όλοι οι ομιλητές θέλησαν να καταστήσουν σαφή τη μέγιστη σημασία του τουρισμού στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας.

“Ο τουρισμός καθίσταται πλέον πρωταρχικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας, με πρωτοβουλία τόσο της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο και με τη συμβολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ” ήταν χαρακτηριστικά ορισμένα από τα πρώτα λόγια του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι “σε αυτό το πλαίσιο συστήθηκε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο με νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις και νέα στρατηγική επανατοποθέτησε τον ελληνικό τουρισμό στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Ανταποκρινόμενοι σ΄ αυτή τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα θέσαμε την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους μας. Πυλώνες της νέας στρατηγικής μας: ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη σε αρμονική ανάμεσά τους συνύπαρξη”.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης κατά την ομιλία του ζήτησε από την Κυβέρνηση για την προώθηση και την συνολική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού επιτάχυνση, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συνολική προσέγγιση και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις. Επίσης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης τόνισε ότι “ενώ σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει σαφής ανοδική τάση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια μετέωρη κατάσταση μεταξύ στασιμότητας και ύφεσης με μέση ετήσια μεταβολή των αφίξεων 0,22% στο διάστημα 2000 – 2004″.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), θέλησε να καταστήσει σαφές ότι “στόχος της Κυβέρνησης είναι ο τουρισμός υψηλής ποιότητας, σε ολόκληρη τη χώρα και 12 μήνες το χρόνο”. Ενώ, επισήμανε μεταξύ άλλων την “ανάγκη να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα των Ολυμπιακών Αγώνων για να ενισχυθεί η τουριστική βιομηχανία με νέα προϊόντα, να αναπτυχθεί σ` ολόκληρη τη χώρα, να λειτουργεί όλο το χρόνο”.

Από την άλλη, η συντονίστρια του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ροδούλα Ζήση, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ανέφερε ότι “δυστυχώς, η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, απέδειξε και πάλι ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και να δημιουργήσει τη δυναμική της μετα – ολυμπιακής Ελλάδας ως σύγχρονου τουριστικού, επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού”.

“Ο κ. Καραμανλής επαίρεται για τη διαφημιστική καμπάνια των 60 εκατ. ευρώ, αποκρύπτει, όμως, ότι τα κονδύλια γι΄ αυτήν, εξασφαλίσθηκαν από το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ, που εφήρμοσε το ΠΑΣΟΚ, πρόγραμμα που πολέμησε και δυσφήμησε η Ν.Δ. Δήλωσε ότι, αναζητά μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, “λησμονώντας” ότι, η φετινή περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1,6 δισ. ευρώ, στην οποία προχώρησε, μειώνει δραματικά τις δυνατότητες ενίσχυσης των επενδύσεων”, υπογράμμισε η κ. Ζήση.

Αναλυτικά τις ομιλίες του κ. Αβραμόπουλου, του κ. Ανδρεάδη και του κ. Καραμανλή, όπως επίσης και την δήλωση της κ. Ζήση μπορείτε να τις δείτε στην δεξιά στήλη.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024