Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςForum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2005, η πρώτη Εθνική Συνάντηση του Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υφυπουργός, κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου εντάσσεται στις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Ανταγωνιστικότητα’ και αποτελεί ένα ανοικτό μέσο φυσικής και ηλεκτρονικής, αμφίδρομης επικοινωνίας, στο οποίο θα κατατίθενται απόψεις, θα ανταλλάσσονται ιδέες και εμπειρίες και θα ενθαρρύνεται η μεταφορά της γνώσης, γύρω από την πορεία της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε διεθνές επίπεδο.

Το Forum απευθύνεται σε εκπροσώπους φορέων της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και σε εκπροσώπους φορέων του τουριστικού τομέα, και έχει μεταξύ άλλων ως στόχο:

  • Να ενισχύσει τη συνεργασία και τον συντονισμό των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  • Να προτείνει λύσεις για τη σύνδεση ανάμεσα στη στρατηγική της Πολιτείας για τον τουρισμό και την προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών.

  • Να προτείνει βέλτιστες πρακτικές από παραδείγματα ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών για την εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού.

  • Να προάγει και να διευρύνει τον διάλογο για την παγκοσμιοποιημένη τουριστική οικονομία.

Το πρόγραμμα της 1ης Εθνικής Συνάντησης του Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης περιελάμβανε ομιλίες του Γενικού Γραμματέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του υπουργείου Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Τσαμαδιά, της Γ.Γ. Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ευγενίας Τσουμάνη, της Γ.Γ. Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, κ. Βάσως Κόλλια, του προέδρου του ΟΕΕΚ κ. Χαράλαμπου Μπότσαρη και του προέδρου του ΟΤΕΚ κ. Κωνσταντίνου Κουσκούκη, όπως επίσης και πολλών ακαδημαϊκών, που το αντικείμενο τους έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη του τουρισμού.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024