Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΟι αναζητήσεις του ΜορφέαΕπεισόδιο 1ο: Εξάγοντας ταϊλανδέζικη φιλοξενία

Επεισόδιο 1ο: Εξάγοντας ταϊλανδέζικη φιλοξενία

Επεισόδιο 1ο:
Εξάγοντας ταϊλανδέζικη φιλοξενία

Dusit Dubai

Το Dusit δεν είναι από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία του Ντουμπάι, ούτε μεταξύ αυτών, για τα οποία γράφουν κάθε τόσο τα lifestyle περιοδικά. Είναι όμως εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο αν και βρίσκεται σε μια πόλη με ιδιαίτερα εντυπωσιακά ξενοδοχεία.

Συγκεκριμένα, με γοήτευσε ο τρόπος, με τον οποίο μια μακραίωνη παράδοση μετατράπηκε σε εξαγώγιμο προϊόν. Έτσι φύτρωσε στην έρημο του Ντουμπάι μια όαση ταϊλανδέζικης φιλοξενίας, η οποία καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα πιστή στην παράδοση και ιδιαιτέρως μοντέρνα.

Δύο είναι τα στοιχεία που καθιστούν το Dusit Dubai ένα πολύ ξεχωριστό ξενοδοχείο:


  1. Η απίστευτη θέρμη του προσωπικού και η διάθεσή του να εξυπηρετήσει τον πελάτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο χάρη στον αξιοζήλευτο επαγγελματισμό των υπαλλήλων αλλά και λόγω της συνολικής φιλοσοφίας που θέλει το Dusit πρέσβη της ασιατικής ξενοδοχειακής κουλτούρας στην καλύτερή της εκδοχή.
  2. Η υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζει τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας κατέκτησε τις δύο τελευταίες δεκαετίες όλο τον κόσμο (χαρακτηριστικό παράδειγμα πέραν της Ταϊλάνδης είναι το ιδιαίτερα δημοφιλές στυλ του Μπαλί). Αυτή η αισθητική, η οποία περιλαμβάνει αφενός την ασιατική λαϊκή παράδοση και αφετέρου έναν μοντερνισμό που συνδυάζει το απέριττο με το καλό γούστο, έχει διαποτίσει το Dusit. Είναι ακριβώς αυτός ο συνδυασμός της λαϊκής τέχνης και του μινιμαλισμού που γοητεύει τον επισκέπτη του ξενοδοχείου.


Το Dusit άνοιξε το 2001 σε έναν πύργο 37 ορόφων ευρισκόμενο στο νέο επιχειρηματικό κέντρο του Nτουμπάι επί της Sheikh Zayed Road. Τη διαχείρισή του ανέλαβε η γνωστή ταϊλανδέζικη αλυσίδα Dusit Hotels & Resorts φέρνοντας και μεγάλο μέρος του προσωπικού από την έδρα της. Η φιλοσοφία αυτού του ασυνήθιστου ξενοδοχείου αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική του, αφού το κτίριο έχει το σχήμα του παραδοσιακού ταϊλανδέζικου χαιρετισμού «wai» με τα δύο ενωμένα χέρια.

Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο υποδέχεται το πολυάριθμο προσωπικό τους πελάτες. Σε κανένα άλλο ξενοδοχείο δεν ένιωσα αυτήν την αίσθηση καλωσορίσματος από τους ευγενέστατους υπαλλήλους ντυμένους με παραδοσιακές στολές από πανάκριβο μετάξι. Η διαδικασία του check-in εκτελείται ταχύτατα και ο πελάτης συνοδεύεται στο δωμάτιό του περνώντας από το καλαίσθητο αίθριο.

Το Dusit μοιράζεται το κτίριο με ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, το οποίο καταλαμβάνει τους κάτω ορόφους του πύργου. Οι δύο πτέρυγες του κτιρίου ενώνονται στον 24ο όροφο, σημείο από το οποίο αρχίζει το ξενοδοχείο και το εσωτερικό αίθριο που φτάνει μέχρι τον 36ο όροφο.

Επαναλαμβάνω ότι το Dusit δεν αποτελεί το πολυτελέστερο ξενοδοχείου του Nτουμπάι, ωστόσο τα 321 ευρύχωρα δωμάτιά του είναι καλόγουστα και άνετα. Ο συνδυασμός των λιτών διακοσμητικών γραμμών με το σκουρόχρωμο ξύλο και τα χειροτεχνήματα παραπέμπει κατευθείαν στις τροπικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα δωμάτια διαθέτουν εκπληκτική θέα, μεγάλα μπάνια και όλο τον εξοπλισμό ενός ξενοδοχείου πολυτελείας. Μεταξύ μπάνιου και υπνοδωματίου υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο με αδιαφανές τζάμι. Ανοίγοντάς το, ο πελάτης μπορεί να φέρει το φως της ημέρας στο μπάνιο, καθώς και να παρακολουθήσει τηλεόραση από την μπανιέρα.

Όσοι διαμένουν στους επάνω ορόφους του ξενοδοχείου – τα Executive Floors – και στις σουίτες τυγχάνουν επιπρόσθετων εξυπηρετήσεων. Δεν είπα όχι όταν ο butler του ορόφου προθυμοποιήθηκε κατά την άφιξή μου να ξεπακετάρει τη βαλίτσα και να σιδερώσει τα ρούχα, ενώ μου προσέφερε επίσης χυμό και φρούτα. Επίσης διατίθεται σαλόνι με δωρεάν ποτά, σνακ και Internet.

Μεταξύ των εστιατορίων του Dusit ξεχωρίζει το Benjarong με την εξαιρετική ταϊλανδέζικη κουζίνα. Διαθέτει έναν εντυπωσιακό διάκοσμο από ξυλόγλυπτη επένδυση των τοίχων και της οροφής στο στυλ των παλιών ταϊλανδέζικων αρχοντικών. Εκεί που υστερεί το Dusit είναι στις εγκαταστάσεις αναψυχής, αφού διαθέτει μόνο μια σχετικά μικρή πισίνα στον 37ο όροφο και ένα γυμναστήριο, αντί να προσφέρει ένα πλήρες spa όπως συμβαίνει στα άλλα πεντάστερα ξενοδοχεία της πόλης.

Το Dusit Dubai αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα εξαγωγής μιας εθνικής παράδοσης φιλοξενίας. Η αλυσίδα Dusit κατάφερε να φέρει στην έρημο την ξενοδοχειακή κουλτούρα της χώρας της δημιουργώντας μιαν εξαιρετική μονάδα.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι θα μπορούσαν να πάρουν χρήσιμα ερεθίσματα και ιδέες από το Dusit Dubai για το πώς θα μετατρέψουν τις δικές τους μονάδες σε φορείς περισσότερης «ελληνικότητας» και – γιατί όχι – να εξάγουν ελληνική φιλοξενία ανοίγοντας μονάδες στο εξωτερικό.

Dusit Dubai
133 Sheikh Zayed Road, Dubai, United Arab Emirates
Tηλ. 00971-4-3433333, Φαξ 00971-4-3434222
Url: http://dubai.dusit.com
e-mail: info@dusitdubai.com

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024