Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕπαφές του κ. Ρολάνδη για διερεύνηση της βρετανικής τουριστικής αγοράς ενόψει πολέμου στο Ιράκ

Επαφές του κ. Ρολάνδη για διερεύνηση της βρετανικής τουριστικής αγοράς ενόψει πολέμου στο Ιράκ

Συναντήσεις με σημαντικούς διοργανωτές ταξιδιών και άλλους φορείς πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης και ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Χρύσης Πρέντζας

Συναντήσεις με σημαντικούς διοργανωτές ταξιδιών και άλλους φορείς πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης και ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Χρύσης Πρέντζας, συνοδευόμενοι από<…> τον διευθυντή του εκεί γραφείου του ΚΟΤ Ορέστη Ρωσίδη με σκοπό τη διερεύνηση της βρετανικής τουριστικής αγοράς και την εκτίμηση των συνεπειών από ένα ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ.

Ο Ρολάνδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αεροπορικών Ασφαλειών της εταιρείας Lloyds Rod Dampier, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εάν προκύψει οποιαδήποτε ανάγκη που να αφορά αύξηση των ασφαλίστρων λόγω πολέμου στο Ιράκ, οι Lloyds θα μελετήσουν την περίπτωση της κάθε χώρας ξεχωριστά, με ιδιαίτερη προσοχή. Το Γραφείο του ΚΟΤ στο Λονδίνο θα βρίσκεται σε επαφή με το γραφείο των Lloyds και θα παρακολουθεί την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Παράλληλα, η ύπατος αρμοστής της Κύπρου στη Βρετανία Μύρνα Κλεόπα θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προς αποφυγή έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας που να αφορά την Κύπρο. Ο κ. Ρολάνδης έχει αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για να γίνουν παρόμοια διαβήματα και προς άλλες κυβερνήσεις.

Οι κ.κ. Ρολάνδης και Πρέντζας συνάντησαν, επίσης, όλους τους σημαντικούς tour operators της Βρετανίας όπως Τhomson, First Choice, Τhοmas Cook, My Travel, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% του συνόλου του οργανωμένου τουρισμού της Βρετανίας προς την Κύπρο καθώς και τους εκεί Κύπριους οργανωτές ταξιδίων, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη ότι σε περίπτωση πολέμου στο Ιράκ, ο τουρισμός της Βρετανίας τόσο προς την Κύπρο όσο και προς άλλες χώρες θα επηρεαστεί αρνητικά. Πιο αρνητικά δε θα επηρεαστεί η ανατολική πλευρά της Μεσογείου: Κύπρος, Ελλάδα, Αίγυπτος, Τουρκία, ενώ θα βρίσκονται σε καλύτερη θέση οι χώρες στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου: Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Κροατία.

Παρόλο που μέχρι το Δεκέμβριο του 2002, υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον από Βρετανούς τουρίστες για το καλοκαίρι 2003 καθώς και για το χειμώνα 2003-2004 -εξού και οι αρχικές προβλέψεις στην Έκθεση World Travel Market τον περασμένο Νοέμβριο για αύξηση του τουρισμού προς την Κύπρο της τάξης του 5-7% το 2003 σε σχέση με το 2002- το όλο θέμα άρχισε να παίρνει αρνητική τροπή από τις αρχές αυτού του μήνα και ιδίως τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες οπότε οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της Βρετανίας σε ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ. Η πιο σοβαρή συνέπεια αυτής της οριστικοποίησης είναι η κατάρρευση σε μεγάλο βαθμό της βρετανικής οικονομίας. Σημειώνεται, ότι η χθεσινή έκδοση της εφημερίδας Times του Λονδίνου τιτλοφορεί κύριο άρθρο της για την οικονομία «σφαγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου» όπου για 11 συνεχείς μέρες υπάρχει σοβαρή μείωση του δείκτη. Ενόψει της σοβαρής οικονομικής κρίσης στη Βρετανία έγινε ειδική αναφορά από όλους στο υψηλό κόστος του κυπριακού τουρισμού.

Το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προγραμματίζει συνάντηση την προσεχή εβδομάδα με τη διοίκηση και τη διεύθυνση του ΚΟΤ, για να μελετηθούν τα καλύτερα δυνατά μέτρα αντιμετώπισης της όλης κατάστασης, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα ανωτέρω καθώς και οι συστάσεις των οργανωτών ταξιδίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024