Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥπογράφτηκε το Πρωτόκολλο για την ίδρυση του Περιφερειακού Κέντρου του Eurocontrol

Υπογράφτηκε το Πρωτόκολλο για την ίδρυση του Περιφερειακού Κέντρου του Eurocontrol

Υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, της Συρίας και της Αιγύπτου για τη δημιουργία Μηχανισμού Συνεργασίας σε θέματα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας

Υπογράφηκε χθες Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, της Συρίας και της Αιγύπτου<...> για τη δημιουργία Μηχανισμού Συνεργασίας σε θέματα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας. (Europe-Middle East Coordination Mechanism-EMAC).

Το πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου, οι αρμόδιοι υπουργοί για θέματα Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Ιορδανίας, του Λιβάνου και της Συρίας και εκπρόσωπος του υπουργού Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

Στόχος του EMAC είναι η συνεργασία των πέντε χωρών σε θέματα Διαχείρισης της Εναέριας Κυκλοφορίας, του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, της εκπαίδευσης, της συλλογής χρεώσεων υπερπτήσεων, της συνεργασίας με τους χρήστες όπως επίσης και η ασφάλεια της αεροναυτιλίας.

Στην ομιλία του ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων σημείωσε ότι η Κύπρος με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να διαδραματίσει το ρόλο γέφυρας μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Μέσω της δημιουργίας του Μηχανισμού Συνεργασίας σε θέματα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, οι πέντε χώρες προσδοκούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους αιθέρες, να μειώσουν το κόστος για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και να καταστήσουν τη διαχείριση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας πιο αποτελεσματικό.

Τόνισε, επίσης, ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασία σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς αναμένεται ότι και άλλες χώρες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στους αιθέρες.

Από της πλευράς τους οι υπουργοί των χωρών μελών του EMAC εξέφρασε τη χαρά τους για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, τονίζοντας ότι θα εργαστούν σκληρά για την υλοποίηση του.

Στην τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβεις των χωρών μελών της EMAC, οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και ο γενικός διευθυντής του Eurocontrol.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024