Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΑντιδράσεις για την μαρίνα Ζέας

Αντιδράσεις για την μαρίνα Ζέας

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον κ. Αγραπίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για αδιαφορία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν κατοχυρωθεί γραπτά τα συμφέροντα της πόλης του […]

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον κ. Αγραπίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για αδιαφορία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην<...> έχουν κατοχυρωθεί γραπτά τα συμφέροντα της πόλης του Πειραιά όσον αφορά στη σύμβαση εκμίσθωσης της Μαρίνας Ζέας, εξέδωσε ο πρόεδρος της παράταξης «Όλα για τον Πειραιά» Μανώλης Μπεντενιώτης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά τη συζήτηση για τη μαρίνα Ζέας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αναφέρει τα εξής:
«Η Μαρίνα Ζέας, εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, έχει εκμισθωθεί από τη Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ σε όμιλο επιχειρήσεων και ο Δήμος Πειραιά, δεν έχει διασφαλίσει γραπτά τα συμφέροντα της πόλης.

Οι διαδικασίες της εκμίσθωσης έχουν αρχίσει εδώ και δυο χρόνια και στο διάστημα αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Ο κ. Αγραπίδης δεν είχε αισθανθεί την ανάγκη να φέρει το θέμα για συζήτηση και λήψη μιας απόφασης, που να κατοχυρώνει τα συμφέροντα της πόλης, πριν από κάθε υπογραφή συμβάσεων μεταξύ των εκπροσώπων του Δημοσίου και των επιχειρηματιών. Όλα ήταν αφημένα στην καλοπροαίρετη διάθεση των υπευθύνων της «ΕΤΑ ΑΕ».

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά. Το θέμα έφερε, προ ημερησίας διάταξης, στην προποηγούμενη συνεδρίαση, ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, με τη στήριξη τόσο του κ. Μπεντενιώτη, όσο και του κ. Τζατζάνη.

Ο κ. Αγραπίδης, που δεν μπορούσε να συζητήσει αμέσως το θέμα, ακριβώς γιατί δεν το παρακολουθούσε σωστά και δεν είχε διασφαλίσει τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μισθωτική σύμβαση, ζήτησε αναβολή και η συζήτηση έγινε μετά από 15θήμερο της υποβολής της πρότασης.

Κατά τη συζήτηση, στην οποία παρέστη και μίλησε, δίνοντας πολλές εξηγήσεις, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ ΑΕ Α. Χωμενίδης, αποκαλύφθηκε ολόκληρη η γύμνια της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Θοδ. Δρίτσας, μίλησε για έγκλημα κατά της πόλης. Μίλησε για αποκλεισμό των πολιτών από την παραλία της πόλης.

Ο κ. Μπεντενιώτης, μίλησε με έγγραφα στοιχεία, για τις συνεννοήσεις του κ. Αγραπίδη, σε όλες τις διαδικασίες της εκμίσθωσης, υπογράμμισε ότι δεν έχουν διασφαλισθεί τα συμφέροντα της πόλης και τώρα αναζητούνται εναγωνίως λύσεις, όταν όλα έχουν ολοκληρωθεί μεταξύ Δημοσίου και επιχειρηματιών. Αν αυτό δεν είναι «ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα του κ. Αγραπίδη, τι άραγε είναι», υπογράμμισε ο κ. Μπεντενιώτης.

Ο κ. Αγραπίδης, προσπάθησε να επιστρέψει τις ευθύνες στην Κυβέρνηση, που έχει «μετατρέψει το Δήμο σε ηπειρωτικό Δήμο, από παραθαλάσσιο», αποσιωπώντας τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, που δεν διαχειρίζεται σωστά τις τοπικές υποθέσεις, όχι μόνο διεκδικώντας, αλλά, κυρίως αγνοώντας τις αρμοδιότητες που έχουν περιέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας ο κ. Χωμενίδης, επιχείρησε με ιδιαίτερο σεβασμό στην πόλη, να εξηγήσει τις προθέσεις της Εταιρείας του Δημοσίου, αλλά και να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται οι κάτοικοι του Πειραιά να αποξενωθούν από την παραλία τους.
Από τις διαβεβαιώσεις του, προκύπτει ότι το Ναυτικό Μουσείο δεν φεύγει, ότι δεν κτίζεται ξενοδοχείο, ότι δεν αλλάζουν οι χρήσεις γης.

Το τραγικό της εικόνας, κατά τη συζήτηση, ήταν το ότι ο κ. Αγραπίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκαβέρας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπουγάς, περίμεναν να ακούσουν τις διαβεβαιώσεις του κ. Χωμενίδη, για πράγματα που έπρεπε πριν την υπογραφή των συμβάσεων να είχαν διασφαλισθεί γραπτά.

«Κάλιο αργά παρά ποτέ», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπεντενιώτης, «πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της πόλης» και όλοι κατάλαβαν ότι δεν τα έχει διασφαλίσει η Δημοτική Αρχή”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024