Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή παρακολούθηση και τον έλεγχο των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δημιούργησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής […]

Με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή παρακολούθηση και τον έλεγχο των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δημιούργησε<...> το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στον Κεντρικό Αεροσταθμό του αεροδρομίου (Επίπεδο Αναχωρήσεων / Είσοδος 3).

Κύριος σκοπός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης – που είναι προσβάσιμο για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου – είναι η ενημέρωση του κοινού για τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του ΔΑΑ και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, μέσα από φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό, καθώς και μέσα από μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση (βίντεο) με θέμα τα προγράμματα και τους περιβαλλοντικούς στόχους του Αερολιμένα. Επιπλέον, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του ΔΑΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος για την προώθηση των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών άλλων οργανισμών.

Η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης είναι μία από τις πολλές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είναι το πρώτο ελληνικό αεροδρόμιο – και από τα λίγα αεροδρόμια στον κόσμο – του οποίου η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει πιστοποιηθεί κατά το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο EN ISO 14001.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Εταιρίας Αεροδρομίου τον Ιούνιο του 1996, απασχολεί δεκατρείς ειδικούς επιστήμονες– εξειδικευμένους σε διάφορους περιβαλλοντικούς τομείς – και διοικητικό προσωπικό. Η Υπηρεσία διαχειρίζεται θέματα σχετικά με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το θόρυβο, την ποιότητα της ατμόσφαιρας, τη διαχείριση υδάτων, το φυσικό περιβάλλον, τη διαχείριση απορριμμάτων, τη διαχείριση πόρων, τα έργα πρασίνου στους δήμους που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο και την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024