Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ διευκόλυνση των διαδικασιών των επενδυτών κέντρο αναφοράς του αναπτυξιακού νόμου

Η διευκόλυνση των διαδικασιών των επενδυτών κέντρο αναφοράς του αναπτυξιακού νόμου

Την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου, σε χρονικό ορίζοντα μετά το Πάσχα, ανακοίνωσε μιλώντας στην εκπομπή Business and Travel, ο γ.γ. Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργαράκης. Κέντρο αναφοράς του […]

Την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου, σε χρονικό ορίζοντα μετά το Πάσχα, ανακοίνωσε μιλώντας<...> στην εκπομπή Business and Travel, ο γ.γ. Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργαράκης. Κέντρο αναφοράς του εν λόγω νόμου θα είναι η διευκόλυνση των διαδικασιών για τους επενδυτές και όχι η αύξηση του ποσοστού των επιδοτήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαράκης τόνισε την ανάγκη ανασχεδιασμού ορισμένων σημείων της σύμβασης μεταξύ Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών – Ελληνικού Δημοσίου, διαδικασία η οποία θα αποβεί ωφέλιμη και για τα δύο μέρη. Τούτο συμβαίνει διότι οι συνθήκες της αγοράς, από την αρχική υπογραφή της σύμβασης μέχρι σήμερα, έχουν υποστεί αρκετές μεταβολές.

Επιπλέον, ο γ.γ. Τουρισμού του υπ. Ανάπτυξης, επιβεβαίωσε την πτώση κατά 3% στις αφίξεις για το έτος 2002, γεγονός το οποίο ήταν αναμενόμενο εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης την οποία διέρχονται όλοι οι κλάδοι της αγοράς και κατ’ επέκταση και ο τουρισμός.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι αναγκαίοι παράγοντες για να καταστεί η Ελλάδα κύριος πόλος έλξης τουριστών, είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από όλους τους εγχώριους τουριστικούς φορείς, καθώς, και η ενίσχυση της προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος δε, στον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, και το δικαιολογημένο –λόγω της εκρηκτικής κατάστασης- «πάγωμα» στις κρατήσεις για τους πρώτους μήνες του 2003, επισήμανε την ανάγκη προβολής στο εξωτερικό ενός ασφαλούς προφίλ της Ελλάδας σε μια προσπάθεια αύξησης της εγχώριας τουριστικής κίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε ο γ.γ Τουρισμού του υπ. Ανάπτυξης, έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλά τοπικής εμβέλειας ευρωπαϊκά δίκτυα η διαφημιστική προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, ενώ σύντομα αντίστοιχη ενέργεια πρόκειται να πραγματοποιηθεί και σε υπερεθνικά κανάλια.

Καταλήγοντας, ερωτηθείς ο κ. Γεωργαράκης για τη σχεδιαζόμενη ίδρυση του Τουριστικού Επιμελητηρίου υπογράμμισε, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τεθεί επί τάπητος και αν όντως επιτευχθεί, θα οδηγήσει στην «αποσυμφόρηση» των αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ασχοληθεί δραστικότερα με την διαφημιστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024