Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΑπειλείται ο Θαλάσσιος Τουρισμός από τα παγκόσμια προβλήματα

Απειλείται ο Θαλάσσιος Τουρισμός από τα παγκόσμια προβλήματα

Με μπλακ-άουτ απειλείται ο Θαλάσσιος Τουρισμός, εξαιτίας τόσο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης όσο και του επικείμενου πολέμου στο Ιράκ. Τούτο υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή Business and Travel, ο πρόεδρος της […]

Με μπλακ-άουτ απειλείται ο Θαλάσσιος Τουρισμός, εξαιτίας τόσο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης όσο και του επικείμενου πολέμου<...> στο Ιράκ. Τούτο υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή Business and Travel, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) Τριαντάφυλλος Βενετόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βενετόπουλος διαπίστωσε πτώση 8%, ακόλουθη της γενικότερης τουριστικής τάσης, στη ναύλωση των μη επανδρωμένων σκαφών, κατά το προηγούμενο έτος συγκριτικά με το 2001, ενώ, αναφορικά με τα επανδρωμένα σκάφη, η μείωση άγγιξε το 50%. Το 2003, υπολογίζεται ότι η συρρίκνωση του κλάδου θα κυμανθεί στο 30% όσον αφορά τα επανδρωμένα σκάφη, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Βενετόπουλο, η κίνηση των μη επανδρωμένων σκαφών θα ακολουθήσει τη γενικότερη πτώση της τουριστικής αγοράς.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ τόνισε – στην εκπομπή του G.B.C. – την ανεπάρκεια του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου. Ειδικότερα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενετόπουλος, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει οδηγήσει πολλούς πλοιοκτήτες:

  • στην αλλαγή σημαίας, εφόσον στο εξωτερικό τυγχάνουν ευνοϊκότερων και πιο ευέλικτων νομοθετικών ρυθμίσεων
  • στη δραστηριοποίησή τους σε εκτός Ελλάδος περιοχές, όπως τη Δυτική Μεσόγειο, τις Δαλματικές Ακτές, την Καραϊβική και τις Σεϋχέλλες, με στόχο τη μείωση του οικονομικού τους ρίσκου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ επισήμανε στο Χάρη Ντιγριντάκη την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των τουριστικών υποδομών, ενώ έκανε λόγο για τη σχεδόν ανύπαρκτη προβολή της χώρας στο εξωτερικό και ειδικότερα στις ΗΠΑ.

«Η πολιτεία», υπογράμμισε ο κ. Βενετόπουλος, «οφείλει να εκμεταλλευτεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 στην Αθήνα, αλλά και να προβάλλει την ασφάλεια των τουριστών που αποδεδειγμένα πλέον μπορεί να παρασχεθεί στην Ελλάδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι με την επαρκή διάθεση πόρων και την κατάλληλη προβολή είναι δυνατό να καταστήσει τη χώρα σε κυρίαρχο τουριστικό προορισμό.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024