Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνδιαφέρον των Αυστραλών για την Ελλάδα

Ενδιαφέρον των Αυστραλών για την Ελλάδα

Ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, προκαλούν το ενδιαφέρον των Αυστραλών τουριστών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα…

Ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, προκαλούν το ενδιαφέρον των<...> Αυστραλών τουριστών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Αυτό είναι το συμπέρασμα επαφών και συνομιλιών που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Γεωργακόπουλος με εκπροσώπους Ταξιδιωτικών Οργανισμών της Αυστραλίας που διακινούν τουρίστες προς την Ελλάδα, στη Μελβούρνη στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί.

Για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι θα προωθηθούν κοινά προγράμματα με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα με την Ιταλία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων του σύγχρονου και επιλεκτικού τουρίστα και η οποία θα συμβάλλει και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, που αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες για τον ελληνικό τουρισμό.

O υφυπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στα αιτήματα που ετέθησαν από την πλευρά των εκπροσώπων των Ταξιδιωτικών Οργανισμών, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Για την απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Αυστραλίας, που, όπως επισημάνθηκε, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, θα αναζητηθούν βιώσιμες λύσεις.
  • Σύντομα θα ολοκληρωθεί μελέτη για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Ελληνικού Τουρισμού στο εξωτερικό, ώστε να γίνουν πιο ευέλικτες και αποδοτικές.
  • Στην τελική φάση έχει εισέλθει η διαδικασία για την μετατροπή του συστήματος κατηγοριοποίησης των ξενοδοχειακών καταλυμάτων με αστέρια.
  • Για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, θα υπάρξουν πρόσθετες ενέργειες, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της έμμεσης διαφήμισης.

Οι εκπρόσωποι των μεγαλυτέρων Ταξιδιωτικών Οργανισμών της Αυστραλίας εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την επίσκεψη του κ. Γεωργακόπουλου, που έγινε στο πλαίσιο ταξιδιού Κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία διοργανώθηκε από τη Βουλή, το επίπεδο των συζητήσεων και το ενδιαφέρον που έδειξε για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Κατά την επίσκεψη στη Μελβούρνη ο κ. Γεωργακόπουλος είχε συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής υπουργό Τουρισμού της Βικτώρια John Pandazopoulo και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Ανάλογες συναντήσεις θα έχει τις επόμενες μέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αύριο στην Καμπέρα και στο τέλος της εβδομάδας στο Σίδνεϋ, όπου θα ολοκληρωθεί το ταξίδι που πραγματοποιεί στην Αυστραλία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024