Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕλπίδες αεροπορικής επανασύνδεσης Ελλάδας-Αυστραλίας

Ελπίδες αεροπορικής επανασύνδεσης Ελλάδας-Αυστραλίας

Τη διαβεβαίωση ότι, θα παρέμβει προς τις αεροπορικές εταιρίες της Αυστραλίας, για την εξασφάλιση απευθείας σύνδεσης με την Ελλάδα, έλαβε κατόπιν αιτήματος του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Γεωργακόπουλος από […]

Τη διαβεβαίωση ότι, θα παρέμβει προς τις αεροπορικές εταιρίες της Αυστραλίας, για την εξασφάλιση απευθείας σύνδεσης με την Ελλάδα<...>, έλαβε κατόπιν αιτήματος του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Γεωργακόπουλος από τον Ομοσπονδιακό υπουργό Τουρισμού της Αυστραλίας κ. Ίαν Μακ Φάρλαντ, με τον οποίο συναντήθηκε στην Κεμπέρα, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί με Διακοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής.

Το αίτημα του κ. Δημ. Γεωργακόπουλου εκφράζει την κοινή θέση όλων των τουριστικών πρακτόρων της Αυστραλίας, κυρίως αυτών της ομογένειας που έχουν στα προγράμματα τους, ταξίδια προς την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οργανισμών της Αυστραλίας, που συναντήθηκαν με τον κ. Γεωργακόπουλο στην Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ, επεσήμαναν ότι, η επαναλειτουργία απευθείας αεροπορικής γραμμής που θα συνδέει την Αυστραλία με την Ελλάδα, θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια έχει περιορισθεί στις 60-70.000 το χρόνο.

Μικρός αλλά ωστόσο σημαντικός αριθμός, δεδομένου ότι οι Αυστραλοί τουρίστες έχουν μέση διάρκεια παραμονής στην Ελλάδα πάνω από 14 ημέρες, υψηλή κατά κεφαλή δαπάνη, πολύ πάνω από το μέσο όρο των άλλων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα και ταξιδεύουν καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι αποκλειστικά κατά τους θερινούς μήνες.

Για το 2003 σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Δ/νση του ΕΟΤ Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας, αναμένεται αύξηση 8-10%, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν διεθνώς λόγω της κατάστασης στο Ιράκ.

Οι tour operators τόνισαν στον κ. Γεωργακόπουλο ότι, οι Αυστραλοί τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ιδιαίτερα για τον ορεινό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, το θαλάσσιο τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνουν στη γαστρονομία και στην `ανακάλυψη` τοπικών γνώσεων. Ζωηρό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για το πρόγραμμα `Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου`, για το οποίο πολλοί Αυστραλοί επιθυμούν να γνωρίσουν όσον το δυνατό περισσότερα στοιχεία και να ακολουθήσουν την σχετική διαδρομή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα αποτελέσουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό λόγο, για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, τόσο κατά την περίοδο των Αγώνων όσο και τα επόμενα χρόνια. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημ. Γεωργακόπουλος, πέρα από τις επαφές που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες της Αυστραλίας τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και πολιτειακό επίπεδο, καθώς και με τους σημαντικότερους tour operators της χώρας αυτής, τους οποίους κάλεσε να αυξήσουν τα τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα, συναντήθηκε και με εκπροσώπους των μαζικών μέσων επικοινωνίας, προς τους οποίους παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Γεωργακόπουλος επεσήμανε το νέο `πρόσωπο` της Ελλάδας που διαμορφώνεται με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη της οικονομίας σε γενικό όσο και περιφερειακό επίπεδο και επεσήμανε ότι υπάρχουν άριστες συνθήκες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024