Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςITB 2003: Το Βερολίνο η πιο φιλόξενη πόλη για τα τουριστικά πούλμαν

ITB 2003: Το Βερολίνο η πιο φιλόξενη πόλη για τα τουριστικά πούλμαν

Το Βερολίνο, η γερμανική πρωτεύουσα είναι η πιο φιλόξενη πόλη της Ευρώπης για τον οδικό τουρισμό, αφού ακόμα και σε κεντρικές περιοχές όπως το Mitte and Charlottenburg-Wilmersdorf υπάρχουν 350 χώροι […]

Το Βερολίνο, η γερμανική πρωτεύουσα είναι η πιο φιλόξενη πόλη της Ευρώπης για τον οδικό τουρισμό, αφού ακόμα<...> και σε κεντρικές περιοχές όπως το Mitte and Charlottenburg-Wilmersdorf υπάρχουν 350 χώροι στάθμευσης για πούλμαν σε 37 διαφορετικές τοποθεσίες. Επίσης, η πόλη διαθέτει 531 χώρους στάθμευσης σε 75 περιοχές και μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι χωρίς χρέωση. Επιπλέον, υπάρχουν άλλοι 90 χώροι στους σταθμούς των λεωφορείων με χρέωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Τουριστικού Μάρκετινγκ του Βερολίνου Hanns Peter Nerger, «Το Βερολίνο είναι μια πόλη ιδανική για οδικό τουρισμό. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν επιτρέπουν στα πούλμαν να προχωρήσουν στο εσωτερικό τους. Στο Βερολίνο, τα πούλμαν μπορούν να προσεγγίσουν ακόμα και στην πύλη των αξιοθέατων».

Ο κ. Hanns Peter Nerger συνέχισε, τονίζοντας ότι «κάθε χρόνο περισσότεροι από 10 εκατ. τουρίστες έρχονται με πούλμαν στην πόλη, δηλαδή ένας στους πέντε φιλοξενούμενους στα ξενοδοχεία του Βερολίνου. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου που όλο και περισσότεροι προτιμούν τα επίγεια μέσα μεταφοράς, ο οδικός τουρισμός παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Μια ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Βερολίνου και τον Οργανισμό Τουριστικού Μάρκετινγκ έχει ως αποκλειστικό στόχο την βελτίωση, αλλά και διευκόλυνση του οδικού τουρισμού».

Η πρόσφατη έρευνα που έκανε αυτή η ομάδα αποκαλύπτει ότι οι ταξιδιώτες με πούλμαν παραμένουν μια μέρα περισσότερο στο Βερολίνο από ότι οι υπόλοιποι επισκέπτες. Ο κ. Hanns Peter Nerger θεωρεί ότι η αξία αυτών των επισκεπτών δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024