Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιαμαρτυρία PATA και Ασιατικών χωρών για τις ταξιδιωτικές οδηγίες

Διαμαρτυρία PATA και Ασιατικών χωρών για τις ταξιδιωτικές οδηγίες

Η PATA, Pacific Asia Travel Association, και ορισμένες ασιατικές χώρες διαμαρτυρήθηκαν για τις ταξιδιωτικές οδηγίες που ακολούθησαν μετά την εξάπλωση της άτυπης πνευμονίας. Συγκεκριμένα, η PATA ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιωτικές […]

Η PATA, Pacific Asia Travel Association, και ορισμένες ασιατικές χώρες διαμαρτυρήθηκαν για τις ταξιδιωτικές οδηγίες<...> που ακολούθησαν μετά την εξάπλωση της άτυπης πνευμονίας.

Συγκεκριμένα, η PATA ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιωτικές οδηγίες πρέπει να είναι σαφείς, περιορισμένες, και ευαισθητοποιημένες. Επίσης, ζήτησε την συμπαράσταση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η PATA δε πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και να μην εκδίδονται διάφορες οδηγίες. Ακόμα, τα δημοσιεύματα θα πρέπει να μην αναφέρονται μόνο στην περιοχή της Ασίας, αλλά να έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να βγάλει το όνομα της χώρας από τις λίστες υψηλού κινδύνου, επειδή δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί κρούσματα στην χώρα. Ο διευθυντής της επιτροπής κρίσεων της Thai Airways International Suraphon Isarangkura na Ayudhaya δήλωσε ότι «ανησυχούμε ότι η άτυπη πνευμονία μπορεί να βλάψει τον, ήδη, αδύναμο τουρισμό της Ασίας, παρόλο που πολλές χώρες καταβάλουν προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση».

Ο κ. Bjorn Melgaard που εκπροσωπεί την Ταϊλάνδη στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας παραδέχθηκε ότι από λάθος υπήρχε το όνομα της χώρας μέσα στην λίστα.

Από την άλλη πλευρά, η Μαλαισία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, συμβουλεύοντας τους κατοίκους της να μην ταξιδεύουν στο Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ, και στην επαρχία Guangdong της Κίνας, περιοχές που πρωτοεμφανίστηκε η ασθένεια. Ο υπουργός Υγείας της χώρας Datuk Chua Jui Meng δήλωσε ότι «πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τις περιοχές αυτές, ώστε να μην εξαπλωθεί και στην Μαλαισία».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024