Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό

Παρουσιάστηκε χθες, από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων-ΙΤΕΠ, η έρευνα του κ. Γρηγόρη Παπανίκου, προέδρου του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας η οποία αναλύει τις οικονομικές επιπτώσεις των Ολυμπιακών […]

Παρουσιάστηκε χθες, από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων-ΙΤΕΠ, η έρευνα του κ. Γρηγόρη Παπανίκου, προέδρου του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας η οποία αναλύει τις οικονομικές επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004<.>.
Η έρευνα περιέχει και την εμπειρία των άλλων πόλεων όπου έχουν διεξαχθεί Ολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης, αναλύει την διεθνή τουριστική ζήτηση, και το καυτό θέμα των καταλυμάτων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανίκου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών κλινών, και το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αναβάθμιση των κατηγοριών. Το ζήτημα είναι να υπάρξει αναβάθμιση μέσα στην ίδια την κατηγορία, και κάθε κατηγορία να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και ανάλογες με τα standards της.
Οι επιδράσεις από την διεξαγωγή των Αγώνων, θα υφίστανται μέχρι το 2011 και αναμένεται αύξηση των ξενοδοχείων της Αττικής και της χώρας, στο κοντινό μέλλον. Για την Αττική υπολογίζεται, μέχρι το 2004, οι κλίνες να φθάσουν τις 85.000.
Τα τελευταία χρόνια όπως ανέφερε ο κ.Παπανίκου, έχουν κλίσει περίπου 90 ξενοδοχεία στην Αττική και γενικά παρατηρείται μία μείωση του αριθμού των κλινών. Τα ξενοδοχεία αυτά εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργήσουν και επίσης αναμένονται, όπως είναι φυσικό, να λειτουργήσουν και ξενοδοχεία στην περιοχή του αεροδρομίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024