Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιακοπή πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών σε χώρες του Κόλπου

Διακοπή πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών σε χώρες του Κόλπου

Οι Κυπριακές Αερογραμμές διέκοψαν από χθες τις πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς χωρών του Κόλπου και συγκεκριμένα προς Τζέντα, Ριάντ, Ντουπάι και Μπαχρέιν μέχρι την Κυριακή, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, […]

Οι Κυπριακές Αερογραμμές διέκοψαν από χθες τις πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς χωρών του Κόλπου και<...> συγκεκριμένα προς Τζέντα, Ριάντ, Ντουπάι και Μπαχρέιν μέχρι την Κυριακή, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, θα ληφθούν αποφάσεις και πιθανόν να προχωρήσουν σε περαιτέρω ακυρώσεις αυτών των πτήσεων. Οι πτήσεις προς Τελ Αβιβ, Δαμασκό και Αμάν συνεχίζονται, αλλά, αλλάζει ο τρόπος εκτέλεσής τους, ώστε να αποφεύγονται οι διανυκτερεύσεις πληρωμάτων και αεροσκαφών στις χώρες αυτές.

Τις αποφάσεις αυτές των Κυπριακών Αερογραμμών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Χάρης Λοϊζίδης, ύστερα από συνάντηση με τον υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε, επίσης, ότι για τον Μάρτιο καταγράφεται μείωση των κρατήσεων περίπου 15% σε όλα τα δρομολόγια. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας δεν υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις, αλλά πάγωμα στις νέες κρατήσεις. Οι ακυρώσεις κυρίως αφορούν στην Eurocypria.

Τέλος, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν εκπονήσει ένα έκτακτο σχέδιο δράσης, που περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις πτυχές δραστηριοτήτων της εταιρείας και είναι παρόμοιο με αυτό που είχαν ετοιμάσει μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, και είχε σχετικά καλά αποτελέσματα. Το σχέδιο περιλαμβάνει και θέματα που αφορούν στο πάγωμα κάποιων κεφαλαιουχικών δαπανών, πάγωμα στις προσλήψεις και πιθανό τερματισμό των υπηρεσιών εποχιακών εργαζομένων, προαγορές καυσίμων και στενή παρακολούθηση του θέματος της τιμής των καυσίμων καθώς και άλλα μέτρα.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι ο κ. Λιλλήκας σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση είπε ότι, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και εναλλακτικά σενάρια ενίσχυσης των πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών για κάποιες τουριστικές αγορές που ενδιαφέρουν άμεσα την Κύπρο, ενώ μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες της κυπριακής αεροπορικής εταιρίας θα εξετάσουν ποιες είναι οι δυνατότητες για αύξηση των πτήσεων ή την παροχή ναυλωμένων πτήσεων προς κάποιες χώρες. “Αυτό είναι ένα βήμα κατά την άποψη μου που μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά στην περίπτωση που υπάρχει ευρύτερη κρίση ή ο πόλεμος έχει μεγάλη διάρκεια” υπογράμμισε ο υπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024