Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕυρωπαϊκή Ένωση: πράσινο φως στην οικονομική βοήθεια των αεροπορικών εταιριών

Ευρωπαϊκή Ένωση: πράσινο φως στην οικονομική βοήθεια των αεροπορικών εταιριών

Με την πρόσφατη απόφασή της η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε ότι η έκτακτη οικονομική βοήθεια που έδωσαν οι κυβερνήσεις προς τις αεροπορικές εταιρίες για να καλύψουν τα επιπλέον κόστη τους που […]

Με την πρόσφατη απόφασή της η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε ότι η έκτακτη οικονομική βοήθεια που έδωσαν οι κυβερνήσεις<...> προς τις αεροπορικές εταιρίες για να καλύψουν τα επιπλέον κόστη τους που αφορούν την ασφάλεια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, δεν αποτελούν Κυβερνητική βοήθεια.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υιοθέτησε την θέση της Γαλλίας, βασίστηκε στο γεγονός ότι η ενδυνάμωση των μέτρων ασφαλείας μετά την 11η Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι υπευθυνότητα των δημοσίων αρχών. Η επιτροπή δέχθηκε ότι η υποχρέωση των αεροπορικών εταιριών να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους είναι αρμοδιότητα των δημοσίων αρχών και έτσι η επιχορήγηση, η οποία όμως αυστηρά προορίζεται για τις παραπάνω ενέργειες, δεν είναι Κυβερνητική βοήθεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024