Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠερισσότερο ασφαλής ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών

Περισσότερο ασφαλής ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στους χώρους του αεροδρομίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προέβη στην προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού…

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στους χώρους του αεροδρομίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προέβη<...> στην προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού ασφαλείας, με αυξημένο βαθμό ευαισθησίας και ενισχυμένες δυνατότητες στη διαδικασία εντοπισμού και ανεύρεσης εκρηκτικών. Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής δεν πρόκειται για μέτρα έκτακτης ανάγκης, αλλά, για αυτά που περιγράφονται στον εθνικό κανονισμό ασφαλείας πολιτικής αεροπορίας. Επίσης, ο κ. Βερελής είχε σύσκεψη με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους αερολιμενάρχες των βασικών αεροδρομίων της χώρας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έχουν ήδη εγκατασταθεί 3 συσκευές ανίχνευσης εκρηκτικών (τα λεγόμενα sniffers) σε σημεία ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών, ενώ ο εξοπλισμός ανίχνευσης εκρηκτικών του Αερολιμένα θα ενισχυθεί με 5 ακόμη συσκευές. Πρόκειται για μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, εφοδιασμένα με λογισμικό τελευταίας επεξεργασίας. Ο χειρισμός τους γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας του Αερολιμένα, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η προμήθεια και η τοποθέτηση των συσκευών αυτών εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών να διασφαλίζει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας, με τον αρτιότερο εξοπλισμό και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας.

Aλλα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας του ΔΑΑ αφορούν σε:

  • αυξημένες περιπολίες με οχήματα σε όλη την περιοχή ευθύνης του αεροδρομίου
  • αυξημένες πεζές περιπολίες στους αεροσταθμούς
  • πλήρης έλεγχος οχημάτων και προσώπων στις πύλες εισόδου στην πίστα
  • επιτήρηση των γραφείων των αεροπορικών εταιριών και έλεγχος πρόσβασης με ειδικό εξοπλισμό
  • αυξημένη επιτήρηση των χώρων που είναι προσβάσιμοι από το κοινό
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024