Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥΠΑ: Όλες οι τακτικές και εμπορικές πτήσεις θα διεξάγονται κανονικά

ΥΠΑ: Όλες οι τακτικές και εμπορικές πτήσεις θα διεξάγονται κανονικά

Κανονικά θα διεξάγονται όλες οι τακτικές και εμπορικές πτήσεις, ενώ η ασφάλεια των αεροσκαφών θα εξασφαλίζεται από τους εντατικούς ελέγχους και τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ήδη σε […]

Κανονικά θα διεξάγονται όλες οι τακτικές και εμπορικές πτήσεις, ενώ η ασφάλεια των αεροσκαφών θα εξασφαλίζεται από τους<...> εντατικούς ελέγχους και τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ήδη σε όλα στα αεροδρόμια, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διοικητής της πολιτικής αεροπορίας, ΥΠΑ, Σταύρος Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας ότι ` το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ευρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προσφέροντας υπηρεσίες και παρακολουθώντας το σύνολο των κινήσεων όλων των αεροσκαφών.`

Σχετικά με το θέμα των μειώσεων των πτήσεων ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι `δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια αυτή την στιγμή η μεταβολή ή η πιθανή μείωση του αριθμού των πτήσεων, Επίσης`, τόνισε ότι `η έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή αρχίζει σε γενικές γραμμές προς το τέλος του Μαρτίου. Πάντως οι όποιες μειώσεις πτήσεων θα προκύψουν πιθανώς είτε από ακυρώσεις πτήσεων Charter είτε από διερχόμενες πτήσεις (υπερπτήσεις) με προορισμό γειτονικές χώρες`.

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας ο διοικητής της πολιτικής αεροπορίας, διαβεβαίωσε ότι έχουν εντατικοποιηθεί τα υπάρχοντα μέτρα και μάλιστα έχουν ληφθεί και ορισμένα πρόσθετα. “Θα πρέπει να τονίσω ότι το σύνολο των μέτρων έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μας διαφεύγει η λειτουργικότητα και η εξυπηρέτηση του επιβάτη. Αυτό για το οποίο καταβάλλεται μέγιστη προσπάθεια είναι η συνύπαρξη ενός υψηλού αισθήματος ασφάλειας αλλά και διατήρηση του επιπέδου εξυπηρέτησης`, είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε επίσης, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ενεργοποιήθηκαν από την υπηρεσία του είναι κοινά και ισχύουν για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας. Η διαφοροποίηση προκύπτει μόνο στις περιπτώσεις των ιδιαίτερων τοπικών και γεωμορφολογικών συνθηκών που ισχύουν σε κάθε περιοχή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024