Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση των Πολωνών τουριστών αναμένεται φέτος

Αύξηση των Πολωνών τουριστών αναμένεται φέτος

Περισσότεροι Πολωνοί τουρίστες σε σχέση με το 2002, παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία, αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Πολωνίας κ. […]

Περισσότεροι Πολωνοί τουρίστες σε σχέση με το 2002, παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία, αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος<...>. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Πολωνίας κ. Κοζλόφσκι, τον οποίο επισκέφθηκε στη Βαρσοβία ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Γιάννης Πατέλλης.

Το 2001 ήρθαν στην Ελλάδα περίπου 200.000 Πολωνοί και το 2002 περίπου 250.000, αριθμός που θα αυξηθεί το 2003 σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ενώ την ίδια στιγμή το τουριστικό ρεύμα των Πολωνών προς την Τουρκία εμφανίζει στασιμότητα.

Γενικότερα οι τουριστικές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία) και των χωρών της Βαλτικής σημειώνουν δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό, τάση που αναμένεται να παγιωθεί μετά τη διεύρυνση της ΕΕ και την οποία προσδοκά να αξιοποιήσει ο ΕΟΤ, καθώς το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των πρώην σοσιαλιστικών χωρών βελτιώνεται συστηματικά.

Η εξάρτηση του ελληνικού τουρισμού κατά το ήμισυ σχεδόν (48%) από τις αφίξεις των Γερμανών και των Βρετανών, έχει οδηγήσει τον ΕΟΤ σε αναζήτηση νέων πολλά υποσχόμενων τουριστικών αγορών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία (με έμφαση στην Κίνα). Ο πόλεμος στο Ιράκ καθιστά πιο επιτακτική πλέον αυτή τη “διείσδυση” στις νέες αγορές.

Στην Πολωνία ο κ. Πατέλλης συναντήθηκε επίσης με τον διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού κ. Ζολτανιέσκι (πρώην πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα), τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Στόπτσουκ, τον πρόεδρο των tour operators κ. Ζεμπρόσβκι κ.α. Επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΤ, μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Νταμπρόβσκι, εγκαινίασε την έκθεση “Ελληνικό κόσμημα” στην πολωνική πρωτεύουσα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024