Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την ανάπλαση του Λυκαβηττού

Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την ανάπλαση του Λυκαβηττού

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΕΤΑ ΑΕ για την ανάπλαση άλσους και του λόφου του Λυκαβηττούυπογράφτηκε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων στο Δημαρχείο. […]

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΕΤΑ ΑΕ για την ανάπλαση άλσους και του λόφου του Λυκαβηττού<...>υπογράφτηκε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων στο Δημαρχείο.

Στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν, ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ ΑΕ, Αναστάσιος Χωμενίδης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Περικλής Κούκος, και ο γνωστός σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.

Βασικός στόχος της συμφωνίας που αποτυπώνεται στο μνημόνιο, είναι η ανάπτυξη του πάρκου του Λυκαβηττού και η ανάδειξή του σε αστικό πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας. Ακόμη, η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων υπηρεσιών υπαίθριας αναψυχής και η εξασφάλιση της εφεξής συντήρησης του πάρκου και διατήρησης του σε συνθήκες ανάπτυξης χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Τα έργα ανάπλασης θα εκτελεστούν με ευθύνη και επίβλεψη του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση του πάρκου ως κοινοχρήστου χώρου, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης και μέριμνας για τη συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξή του.

Η ΕΤΑ θα αναλάβει το κόστος των έργων ανάπλασης, μέχρι του συνολικού ποσού των 2.000.000 ευρώ, εντός του έτους 2003, με δυνατότητα υπέρβασης ύψους μέχρι 300.000 ευρώ. Η ΕΤΑ Α.Ε. θα καλύπτει, επίσης, τις δαπάνες συντήρησης, καθαριότητας και φύλαξης του Λόφου, μέχρι του ποσού των 250.000 ευρώ ετησίως, αναπροσαρμοζόμενο τιμαριθμικά ανά έτος.

Με την ευκαιρία αυτή αναγγέλθηκε επίσης τριμερής συμφωνία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της ΕΤΑ ΑΕ και του Φεστιβάλ Αθηνών με σκοπό την αναβάθμιση του Θεάτρου του Λυκαβηττού και την μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο προς όφελος των Αθηναίων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος τόνισε πως στα πλαίσια της Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης, μια από τις βασικότερες προτεραιότητες είναι η ανάπτυξη του “Τουρισμού Πόλεων”. Η Αθήνα έχει όλες τις προϋποθέσεις και όλες τις δυνατότητες να αναπτύξει “Τουρισμό Πόλεων” κερδίζοντας ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατείχε στον τομέα αυτό παλαιότερα. Μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις στις Οργανωμένες Ακτές, στις Μαρίνες, στο Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο στο Ελληνικό, στους χώρους εστίασης και στο τελεφερίκ του Λυκαβηττού, η Αθήνα ξαναγίνεται Τουριστικός προορισμός για κάθε Έλληνα και ξένο επισκέπτη.

Με το μνημόνιο αυτό επεσήμανε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη ανοίγει μια νέα εποχή για το Λυκαβηττό διότι έτσι ξεπερνιέται επί τέλους το χρόνιο πρόβλημα πολυαρχίας και κατακερματισμού των αρμοδιοτήτων στους χώρους πρασίνου της πόλης που εξουδετέρωνε μέχρι τώρα, κάθε πρωτοβουλία ανάπλασης και συντήρησης τους. Η κα Μπακογιάννη τόνισε μάλιστα πως ή προγραμματική αυτή συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει μοντέλο πρωτοβουλιών και για τους άλλους Δήμους της χώρας

Η ΕΤΑ ΑΕ, υπογράμμισε ο κ. Χωμενίδης, αξιοποιώντας τη Δημόσια Τουριστική Περιουσία, εξασφαλίζει τους πόρους για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, υπαίθριας αναψυχής, και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο κ. Κακογιάννης, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλοι της Αθήνας αναφέρθηκε στην μελέτη ηλεκτροφωτισμού του Λυκαβηττού που ο σύλλογος ανέθεσε στο Διάσημο γάλλο αρχιτέκτονα που εκπόνησε και τη μελέτη ηλεκτροφωτισμού του πύργου του Αϊφελ.

Τέλος, ο κ. Κούκος μίλησε για τη σημασία της στέγασης και αναβάθμισης του Θεάτρου του Λυκαβηττού και την εξέλιξή του σε πολιτιστικό πόλο έλξης για την νεολαία, που θα συμβάλλει παράλληλα στην γενικότερο εμπλουτισμό της πολιτιστικής ζωής των Αθηναίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024