Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΟργανισμός Εργατικής Εστίας: Το μεγαλύτερο ελληνικό ταξιδιωτικό γραφείο

Οργανισμός Εργατικής Εστίας: Το μεγαλύτερο ελληνικό ταξιδιωτικό γραφείο

Σε χορήγηση 320.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού με μικρή οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων, αξίας 23,4 εκατ. ευρώ προβαίνει οΟργανισμός Εργατικής Εστίας. Ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας Γιάννης Παπαμιχαήλ, κατά την διάρκεια […]

Σε χορήγηση 320.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού με μικρή οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων, αξίας 23,4 εκατ. ευρώ προβαίνει ο<...>Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας Γιάννης Παπαμιχαήλ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο “Τουριστικό Πανόραμα 2003”, σημείωσε ότι ως εκπρόσωποι ενός τόσο μεγάλου αριθμού καταναλωτών γίνονται αποδέκτες διαμαρτυριών των δικαιούχων, οι οποίες αφορούν κυρίως σε θέματα καθαριότητας, συνέπειας και συμπεριφοράς και αναφέρονται κύρια στις παροχές που οι δικαιούχοι επιλέγουν ατομικά (κοινωνικός τουρισμός), επισημαίνοντας ότι στις οργανωμένες εκδρομές τα παράπονα είναι ελάχιστα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήδη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΟΤ έχει οργανωθεί μία πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας ενώ σχεδιάζεται να επακολουθήσει και δεύτερη.

Ο ΟΕΑ θα διαθέσει επίσης φέτος 45.000 δωρεάν εισιτήρια, για τους δικαιούχους του Λεκανοπεδίου Αττικής, οργανωμένων τριήμερων, τετραήμερων, επταήμερων και οκταήμερων χειμερινών, εαρινών και θερινών εκδρομών αξίας 8 εκατ. ευρώ

Ο κ. Παπαμιχαήλ αναφέρθηκε, επίσης, σε δυο νέα προγράμματα του Οργανισμού δαπάνης περίπου 500.000 ευρώ που αφορούν:

Α) Στον Κοινωνικό Τουρισμό στην Κύπρο για 1.000 άτομα. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως εισοδήματος, οι οποίοι θα επιδοτούνται για να επιλέξουν ελεύθερα πακέτα διακοπών για την Κύπρο από τουριστικά γραφεία που θα ενταχθούν στους καταλόγους του Οργανισμού.

Β) Στον εναλλακτικό τουρισμό για 1.000 νέους και νέες για να απολαύσουν τις ομορφιές της ελληνικής φύσης (ράφτινγκ σε ποτάμια, καγιάκ κ.λπ.)

Επίσης, φέτος ξεκίνησε πιλοτικά η Αγροτική Εστία με ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 6.000 περίπου αγροτών, στο οποίο ο Οργανισμός θα συμβάλλει διαθέτοντας την τεχνογνωσία και εμπειρία του. Παράλληλα η Εργατική Εστία βρίσκεται σε συνεννοήσεις για την ένταξη από το επόμενο έτος και των δημοσίων υπαλλήλων στους δικαιούχους του Οργανισμού.

Τέλος ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας τόνισε ότι ο Οργανισμός θα διαθέσει το 2003 αυξημένους πόρους κατά 15% για τον εγχώριο τουρισμό και κατέθεσε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι και ο εισερχόμενος τουρισμός θα παραμείνει στα περυσινά επίπεδα, παρά τις απειλές των tour operators, οι οποίοι με πρόσχημα τον πόλεμο εκβιάζουν για χαμηλότερες τιμές. Την εκτίμηση αυτή ο κ. Παπαμιχαήλ την στήριξε στο γεγονός της εμπλοκής της Τουρκίας στις πολεμικές επιχειρήσεις, οπότε η Ελλάδα που είναι όπως υπογράμμισε, όαση ομορφιάς, ειρήνης και ασφάλειας θα καλύψει τις λόγω του γενικότερου κλίματος απώλειες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024