Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτα πρόθυρα της πτώχευσης η Air Canada

Στα πρόθυρα της πτώχευσης η Air Canada

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Καναδά, Air Canada, ζήτησε την προστασία των πιστωτών του μέχρι να ξαναγίνει η εταιρία βιώσιμη. Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για ένα από τα τελευταία «θύματα» […]

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Καναδά, Air Canada, ζήτησε την προστασία των πιστωτών του μέχρι να <...>ξαναγίνει η εταιρία βιώσιμη. Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για ένα από τα τελευταία «θύματα» στο μακρύ κατάλογο των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες υπέστησαν τις συνέπειες της κρίσης που προκάλεσαν στη βιομηχανία του τουρισμού οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πόλεμος στο Ιράκ και ο ιός της άτυπης πνευμονίας.

Η Air Canada, που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της χώρας με τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις, έχει χρέη που αγγίζουν τα 8,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Robert Milton η εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ η ένταξη της στο Companies` Creditors Arrangements Act (CCAA), θα της δώσει τη δυνατότητα να επανασυγκροτηθεί οικονομικά. Ήδη κυκλοφορούν φήμες για κρατική παρέμβαση ώστε να διασωθεί η εταιρία. Προχθές, οι μετοχές της Air Canada σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση από τότε που η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024