Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑύξηση των κονδυλίων και επέκταση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

Αύξηση των κονδυλίων και επέκταση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

Σε συμπλήρωση και τροποποίηση του ισχύοντος Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2002-2003 προχώρησε ο ΕΟΤ, μετά την εκ μέρους της Κυβέρνησης διάθεση συμπληρωματικού ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ

Σε συμπλήρωση και τροποποίηση του ισχύοντος Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2002-2003 προχώρησε ο ΕΟΤ, μετά την εκ μέρους<...> της Κυβέρνησης διάθεση συμπληρωματικού ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης στον Τουρισμό, την οποία εξάγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Στόχος είναι να επιτευχθεί μεγαλύτερη διακίνηση κοινωνικών τουριστών και μάλιστα σε όλους τους προορισμούς της χώρας και προς όλες τις λειτουργικές μορφές και τάξεις καταλυμάτων τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2003.

Έτσι, με απόφαση του προέδρου του ΕΟΤ, η διάρκεια του προγράμματος επεκτείνεται κατά ένα μήνα, δηλαδή το πρόγραμμα λήγει στις 31/10/2003 αντί στις 30-9-2003. Η ισχύς του προγράμματος γίνεται 13μηνη, από 1-10-2002 έως 31-10-2003. Ειδικά για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι επιχειρήσεις καταλυμάτων, που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορεί να είναι εγκατεστημένες σε ολόκληρη την Επικράτεια και να καλύπτουν όλο το φάσμα των λειτουργικών μορφών και τάξεων. Η οικονομική συμμετοχή του ΕΟΤ στις διακοπές των κοινωνικών τουριστών θα είναι συγκριτικά (με το αρχικό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού) αυξημένη, ώστε αφενός να κινητοποιηθούν να συμμετάσχουν περισσότερα ξενοδοχεία και αφετέρου να δοθεί ένα ισχυρότερο κίνητρο στους κοινωνικούς τουρίστες να πραγματοποιήσουν διακοπές στους μήνες αυτούς.

Η διάρκεια των διακοπών, που θα μπορούν να πραγματοποιούν οι δικαιούχοι, παραμένει από πέντε (5) μέχρι επτά (7) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι (όπως και αρχικά είχε προβλεφθεί):

  • Μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ
  • Μισθωτοί και συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι δικαιούχοι του αντίστοιχου προγράμματος της Εργατικής Εστίας
  • Μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΣΕ, των ΕΛΤΑ, του ΟΓΑ, του ΟΤΕ, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ
  • Συνταξιούχοι ΝΑΤ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΤΣΑ και λοιπές, μικρότερες κατηγορίες συνταξιούχων
  • Aνεργοι (εφόσον έχουν ενημερωμένη κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ)
  • Aτομα με ειδικές ανάγκες (αναπηρία πάνω από 67%), ανεξαρτήτως φορολογητέου εισοδήματος.
  • Πολύτεκνοι που δεν δικαιούνται Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
  • Επαναπατρισθέντες συνταξιούχοι του εξωτερικού

Οι προϋποθέσεις, που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι, βελτιώνονται με στρογγυλοποίηση προς τα επάνω των οροφών του φορολογητέου εισοδήματός τους και είναι:

  • Μεμονωμένος εργαζόμενος ή συνταξιούχος, 15.000 ευρώ
  • Ζευγάρι μισθωτών ή συνταξιούχων, 21.000 ευρώ
  • Πολύτεκνες οικογένειες, 30.000 ευρώ

Για κάθε παιδί το εισόδημα θα προσαυξάνεται:

  • για το πρώτο παιδί κατά 300 ευρώ
  • για το δεύτερο παιδί κατά 900 ευρώ
  • για το τρίτο παιδί κατά 1500 ευρώ
  • για τα λοιπά προστατευόμενα μέλη (εκτός τέκνων) κατά 1500 ευρώ

Κατά τα λοιπά οι προϋποθέσεις παραμένουν ίδιες.

Η διανομή των δελτίων θα συνεχίσει να γίνεται μέσω συγκεκριμένων καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, που θα αναγράφονται στο σχετικό πληροφοριακό φυλλάδιο του ΕΟΤ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα καταλύματα που μετέχουν στο Πρόγραμμα και οι τιμές αυτών. Το φυλλάδιο θα διανέμεται από τα τέλη Απριλίου στις Νομαρχίες, τις Δ/νσεις Τουρισμού των Περιφερειών και στα Γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα (Αμερικής 2, ισόγειο και, μετά την μετακόμιση της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΤ, από τα νέα της Γραφεία στην οδό Τσόχα 7, στους Αμπελοκήπους).

Η διανομή δελτίων για τους δύο επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στα διαστήματα: 6,7, και 8 Μαΐου 10,11 και 12 Ιουνίου.

Δεδομένου ότι το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα θα ισχύει από την 1η Μαΐου και επείγει η έκδοση του σχετικού νέου εμπλουτισμένου πληροφοριακού εντύπου, ο ΕΟΤ καλεί τους εκμεταλλευόμενους τουριστικά καταλύματα όλων των τάξεων ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων /διαμερισμάτων και κάμπινγκ σε όλη την Επικράτεια, να υποβάλουν (εάν δεν έχουν υποβάλει για το αρχικό πρόγραμμα) μέχρι 15/3/2003 συμπληρωμένη την τυποποιημένη δήλωση συμμετοχής, την οποία μπορούν να προμηθευτούν είτε από τους συλλογικούς τους φορείς, εθνικής ή τοπικής εμβέλειας είτε από τον κόμβο του ΕΟΤ.

Ενημερώνονται οι εκμεταλλευόμενοι τουριστικά καταλύματα (όπως αυτά ορίζονται στην αρχική απόφαση προέδρου ΕΟΤ ΑΠ 500521/19.09.02) ότι οι νέοι βελτιωμένοι όροι του προγράμματος για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2003 θα ισχύσουν και για αυτούς και ότι δεν απαιτείται εκ μέρους τους η υποβολή νέας δήλωσης συμμετοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024