Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚατηγορίες για πρωτοφανή ευνοιοκρατία στις Κυπριακές Αερογραμμές

Κατηγορίες για πρωτοφανή ευνοιοκρατία στις Κυπριακές Αερογραμμές

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, αφού διατύπωσε κατηγορίες για ευνοιοκρατία εναντίων του προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρη Λοϊζίδη, αποφάσισε την άμεση απομάκρυνσή του.

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, αφού διατύπωσε κατηγορίες για ευνοιοκρατία εναντίων του προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών<...>Χάρη Λοϊζίδη, αποφάσισε την άμεση απομάκρυνσή του.

Έτσι ο κ. Λοϊζίδης υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να θέσει προσωρινά στην θέση του τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών Αχιλλέα Κυπριανού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση διερευνά φαινόμενα πρωτοφανούς εννοιοκρατίας στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών της θητείας του κ. Λοϊζίδη».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κύπρο Χρησοστομίδη το θέμα των φαινομένων ευνοιοκρατίας ερευνάται από τον υπουργό Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος, όμως, δήλωσε ότι «δεν έχει έρθει ακόμη ενώπιόν του θέμα φαινομένων ευνοιοκρατίας στις Κυπριακές Αερογραμμές για να το διερευνήσει», και πρόσθεσε ότι όταν το θέμα έρθει ενώπιόν του θα το προωθήσει και για τη διερεύνησή του θα διορίσει τεχνοκράτη εμπειρογνώμονα , όπως είναι η απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές «ήταν υπό συνεχή έρευνα από δύο Επιτροπές της Βουλής επί προεδρίας του παραιτηθέντος προέδρου του ΔΣ της εταιρίας Χάρη Λοϊζίδη», προσθέτοντας ότι «ζητήθηκαν στοιχεία, τα οποία πολλές φορές δεν παραχωρήθηκαν».

Από την πλευρά του ο κ. Λοϊζίδης δήλωσε «ότι δεν τον εμπιστευόταν αρκετά η Κυβέρνηση και γι΄ αυτό αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του». Η δήλωση αυτή σχολιάσθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ως εξής: «Παρακολουθήσαμε χθες τις δηλώσεις του πρώην προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών. Σημειώθηκε με ενδιαφέρον η δήλωσή του ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση. Δεν γνωρίζουμε τι εννοεί όταν λέει πως δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας, της θητείας του πρώην προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών, υπήρξαν φαινόμενα πρωτοφανούς ευνοιοκρατίας και αυτή είναι η εντύπωση που επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο. Η Κυβέρνηση διερευνά αυτά τα θέματα. Η ’έλλειψη εμπιστοσύνης’ που εκδηλώθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης, όπως ίσως την εννοεί ο κ. Λοϊζίδης, είναι ότι όταν ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση δόθηκαν οδηγίες να συνεχίσει η καθημερινή λειτουργία της εταιρίας, αλλά να αποφευχθούν σοβαρές αποφάσεις υπό τη μορφή αγοράς ή ενοικίασης αεροπλάνων, ακινήτων κ.λπ».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024