Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιφυλακτική η ΕΕ στην καθιέρωση κοινής τουριστικής πολιτικής

Επιφυλακτική η ΕΕ στην καθιέρωση κοινής τουριστικής πολιτικής

Την επιφυλακτικότητα της ΕΕ – και κυρίως των κεντροευρωπαίων – για την καθιέρωση κοινής κοινοτικής πολιτικής σχετικά με τον τουρισμό, αλλά και τη δέσμευση της Κομισιόν για λεπτομερή εξέταση των υφιστάμενων πολιτικών και των επιπτώσεών τους σημείωσε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργαράκης

Την επιφυλακτικότητα της ΕΕ – και κυρίως των κεντροευρωπαίων – για την καθιέρωση κοινής κοινοτικής πολιτικής σχετικά με τον τουρισμό, αλλά και τη δέσμευση της Κομισιόν για λεπτομερή εξέταση των υφιστάμενων πολιτικών και των επιπτώσεών τους σημείωσε ο <...>γενικός γραμματέας Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργαράκης, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel. Το κρισιμότερο θέμα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργαράκης είναι αυτό των αερομεταφορών, το οποίο και επηρεάζει το σύνολο του τουριστικού πακέτου τόσο ως προς το κόστος όσο και ως προς την ποιότητα.

Ο κ. Γεωργαράκης επισήμανε, επίσης, ότι στις 5 και 6 Μαΐου θα λάβει χώρα στην Αγία Πελαγία της Κρήτης η Ευρωπαϊκή Σύνοδος των αρμόδιων υπουργών για τον τουρισμό, η οποία θα περιλαμβάνει δυο διαφορετικά μέρη:

α) στις 05/05 θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη υψηλού επιπέδου, όπου θα συζητηθούν οι συνέπειες των κοινοτικών πολιτικών για τις μεταφορές με βασικό στόχο τη μείωση του αεροπορικού κόστους, αλλά και θα εξεταστεί το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού των αεροπορικών εταιρειών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) – οι οποίες και τυγχάνουν μεγάλων επιδοτήσεων από τις κυβερνήσεις τους, ενώ

β) στις 06/05 θα διεξαχθεί ένα άτυπο συμβούλιο υπουργών και υψηλών αξιωματούχων, αναφορικά με την ευρύτερη ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης ως προορισμού.

Τα συμπεράσματα της προαναφερθείσας συνάντησης, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαράκης, πρόκειται να αποτελέσουν την ατζέντα για μια επόμενη συζήτηση ευρωπαϊκού επιπέδου για τον τουρισμό που θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου, σε μέρος που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Ο γενικός γραμματέας Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης τόνισε ακόμα ότι πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη από την διυπουργική επιτροπή η απόφαση οικονομικής ενίσχυσης ύψους μέχρι και 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο με σκοπό την ανακαίνιση των ξενοδοχείων β’ και γ’ κατηγορίας της Αττικής, ενώ η εκταμίευσή τους θα αρχίσει άμεσα με την αποκόμιση από πλευράς των ξενοδόχων όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Τέλος ο γ.γ. του υπουργείου σημείωσε ότι θα συναντηθεί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) την Παρασκευή 18 Απριλίου. Ειδικότερα, ο κ. Γεωργαράκης υπογράμμισε ότι στην εν λόγω συνάντηση θα συζητηθεί το ζήτημα των τουριστικών πούλμαν, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ληφθεί ένα μπαράζ μέτρων με σκοπό τη βελτίωση του κλάδου, όπως:

  • παραχώρηση νέων αδειών
  • κίνητρα για την ανακαίνιση ή και την ανανέωση των πούλμαν είτε από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης είτε από τις δημόσιες επενδύσεις
  • μέτρα για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες – εξαιτίας και των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004
  • οργάνωση ενός ειδικού τμήματος αναφορικά με τις μεταφορές
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024