Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΤέταρτη Πολιτιστική Διαδρομή στο κόσμο «Οι Δρόμοι της Ελιάς»

Τέταρτη Πολιτιστική Διαδρομή στο κόσμο «Οι Δρόμοι της Ελιάς»

Ως η τέταρτη πολιτιστική διαδρομή στον κόσμο αναγνωρίστηκαν από την UNESCO «Οι Δρόμοι της Ελιάς», μια διαδρομή πολιτισμού και βιώσιμης, τουριστικής αειφόρου ανάπτυξης…

Ως η τέταρτη πολιτιστική διαδρομή στον κόσμο αναγνωρίστηκαν από την UNESCO «Οι Δρόμοι της Ελιάς», μια διαδρομή πολιτισμού, βιώσιμης, τουριστικής αειφόρου ανάπτυξης<...>, διαλόγου και ειρήνης ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες τρεις είναι οι δρόμοι του μεταξιού, του δουλεμπορίου και του σιδήρου.

«Οι Δρόμοι της Ελιάς», μια πρωτοβουλία του ΕΟΤ που εκδηλώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη στη Μεσσηνία τον Οκτώβριο του 2002 και μετά τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου, παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Μπενάκη από τον ίδιο τον ΥΠ.ΑΝ Aκη Τσοχατζόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη και τον Πρέσβη της UNESCO Βασίλη Βασιλικό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρέσβεις της Αλγερίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ιορδανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας της Τουρκίας και της Τυνησίας και εκπρόσωποι των πρεσβειών της Πορτογαλίας και της Συρίας. Παρόντες, επίσης, ήταν εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Κύπρου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεράσιμος Φωκάς και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιάννης Ευαγγέλου.

Στην ομιλία του ο κ. Βασίλης Βασιλικός ανέφερε πως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» επικαλούνται το πνεύμα του πολιτισμού, που είναι ενωτικό στοιχείο της Μεσογείου, όπου οι λαοί μοιράζονται το ίδιο περιβάλλον.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι αυτή η πρωτοβουλία του ΕΟΤ συνδυάζει την ανάγκη περιφερειακής τοπικής ανάπτυξης με την αξιοποίηση της ιστορίας του πολιτισμού και των φυσικών προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο, υπηρετούμε τη σύγχρονη βιώσιμη ανάπτυξη είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος και υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία αποτελεί μια πολύ δυναμική παρέμβαση που συντηρεί, υποστηρίζει και διευρύνει τους όρους πραγματοποίησης βιώσιμης, ολοκληρωμένης, τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, για όλες τις χώρες, της Μεσογείου, της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ στοιχειοθέτησε την ομιλία του στο ότι «Οι Δρόμοι της Ελιάς» αποτελούν διαδρομή πολιτισμού και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και αναφέρθηκε σε σειρά δραστηριοτήτων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού μέσω αυτού του οδοιπορικού, που παρέχει δυνατότητες εφαρμογής κοινών τουριστικών πακέτων μεταξύ των λαών της Μεσογείου, τη βάση της γαστρονομίας και της διατροφής τους που αποτελεί το λάδι και την πιστοποίηση της ελληνικής κουζίνας και ειδικότερα της ανά γεωγραφική περιοχή τοπικής κουζίνας, αλλά και τη δυνατότητα ανάπτυξης πολιτιστικού τουρισμού με βάση το κοινό παγκόσμιο δέντρο της ελιάς, σύμβολο της ειρήνης σ’ όλο τον κόσμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024