Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣυμπόσιο για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

Συμπόσιο για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

Συμπόσιο για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών στο οποίο θα συμμετάσχουν υπουργοί από όλες τις χώρες της Ευρώπης, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Κομισιόν, διεθνείς χρηματοδοτικοί οργανισμοί και εκπρόσωποι της αγοράς μεταφορών πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες…

Συμπόσιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπουργοί από όλες τις χώρες της Ευρώπης, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Κομισιόν, διεθνείς χρηματοδοτικοί οργανισμοί και εκπρόσωποι της αγοράς μεταφορών<...> πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, με θέμα «Προς την ολοκλήρωση των Διευρωπαϊκών και Πανευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών».

Με το Συμπόσιο η Ελληνική Προεδρία, με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιδιώκει την προώθηση των Διευρωπαϊκών και Πανευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.

Στο Συμπόσιο, θα αναλυθεί ο ρόλος που θα διαδραματίσουν τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα στη διευρυμένη Ευρώπη, καθώς και οι θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να επιφέρουν στην ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών.

Το Συμπόσιο περιλαμβάνει τέσσερις κύριες συνεδρίες που ασχολούνται με τα θέματα:

  • Σχεδιασμού του Δικτύου
  • Χρήσης του Δικτύου
  • Βελτίωσης της Λειτουργίας του Δικτύου
  • Χρηματοδότησης του Δικτύου

και ακολουθεί μια συνεδρία συμπερασμάτων, όπου θα εκφραστούν όλες οι πολιτικές απόψεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Μεταφορών.

Στο περιθώριο του Συμποσίου, ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με τον πρόεδρο της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Karel Van Miert.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χ. Βερελής έχει προτείνει ως έργο προτεραιότητας της Ελληνικής Προεδρίας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, τον Δυτικό Σιδηροδρομικό Aξονα, με τον οποίο προβλέπεται η σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης- Καλαμπάκας -Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας και Ρίου-Ιωαννίνων. Σημειώνεται, επίσης, ότι η σιδηροδρομική χάραξη «Ρίο – Ιωάννινα» είναι παράλληλη προς τον ήδη κατασκευαζόμενο Δυτικό Οδικό Aξονα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024