Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Πάτρα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006

Η Πάτρα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006

Η ανάθεση της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2006 στην Πάτρα αποφασίστηκε στο Συμβούλιο υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της ΕΕ…

Η ανάθεση της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2006 στην Πάτρα αποφασίστηκε στο Συμβούλιο υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε<...> χθες στις Βρυξέλλες. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα χωρίς όρους και επιφυλάξεις και άρα η Πάτρα εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της, σύμφωνα με τα όσα ήδη έχουν αποφασιστεί στις συσκέψεις που έχουν γίνει μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πατρέων.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, η οποία σηματοδοτεί και μία νέα εποχή για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά και για την Πάτρα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2006. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου -που ακολούθησε τη διεξαγωγή του Συμβουλίου υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της Ε.Ε.- με τη συμμετοχή του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Χρήστου Πρωτόπαπα και της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Βίβιεν Ρέντινγκ, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην απόφαση για την Πάτρα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006, δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίηση της Ελληνικής Προεδρίας για την ομόφωνη απόφαση που αφορά στον ορισμό της Πάτρας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2006. Ολοκληρώθηκε έτσι η τυπική διαδικασία, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1999. Και μετά την ολοκλήρωση της τυπικής αυτής διαδικασίας η Πάτρα εισέρχεται πιο δυναμικά στην ουσιαστική φάση της προετοιμασίας της, προκειμένου να αναδείξει ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης την ευρωπαϊκή πολιτιστική υπεραξία, να αναπτύξει προγράμματα, τα οποία είναι προσανατολισμένα προς τη διάσταση του κοινού παρανομαστή της Ε.Ε. που είναι ο πολιτισμός της, η πολιτιστική πολυμορφία.

Θα έχουμε συνεργασία με όλα τα κράτη – μέλη και φυσικά με την Επιτροπή, προκειμένου να δώσουμε όσο γίνεται πιο πρακτικές και ουσιαστικές διαστάσεις στο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης που οφείλει τη σύλληψη και την εφαρμογή της στη Μελίνα Μερκούρη. Και χαιρόμαστε γιατί για τρίτη φορά, η Ελλάδα υποδέχεται το θεσμό αυτό. Μετά την Αθήνα του 1985, τη Θεσσαλονίκη του 1997, τώρα έχουμε και την Πάτρα του 2006».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024