Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΤο Hilton «Στρατηγείο» της ΔΟΕ κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Το Hilton «Στρατηγείο» της ΔΟΕ κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Σύμβαση συνεργασίας με την οποία το Ξενοδοχείο Hilton ανακηρύσσεται ως το «Ξενοδοχείο Διοίκησης» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, υπέγραψαν η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα […]

Σύμβαση συνεργασίας με την οποία το Ξενοδοχείο Hilton ανακηρύσσεται ως το «Ξενοδοχείο Διοίκησης» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής<...> κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, υπέγραψαν η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο αντιπρόεδρος της Hilton International για τη Μεσόγειο και γενικός διευθυντής του Hilton Αθηνών Peter Van der Vliet Κατά την υπογραφή της σύμβασης, που έγινε σε αίθουσα του πρόσφατα ανακαινισθέντος ξενοδοχείου, παρέστη ο πρόεδρος της Ioνική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις και του Ομίλου Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος, εκπροσωπώντας την ιδιοκτήτρια εταιρία.

Μιλώντας αμέσως μετά την υπογραφή της Σύμβασης η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, ευχαρίστησε τον γενικό διευθυντή του Hilton Van der Vliet για το πνεύμα συνεργασίας που έχει επιδείξει απέναντι στην ΑΘΗΝΑ 2004 και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Η ΑΘΗΝΑ 2004, και εγώ προσωπικά, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο ανακαινισμένο περιβάλλον του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, στη τελετή υπογραφής για την ανάδειξη του Hilton ως το επίσημο ξενοδοχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

Αναφερόμενη στην ιστορία του Hilton της Αθήνας, επεσήμανε ότι «έχει τιμήσει με μοναδικό τρόπο την παράδοση και τη φήμη της. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του το 1963, το Hilton Αθηνών αποτέλεσε ένα από τα ορόσημα της πόλης, συνδέοντας την παρουσία του, τόσο με την καθημερινή ζωή της πόλης, όσο και με την παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας. Σ’ αυτό το ξενοδοχείο έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σπουδαία γεγονότα και κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Συνεπώς, δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΑΘΗΝΑ 2004, επέλεξαν το Hilton ως το ξενοδοχείο διοίκησης, για τους Αγώνες της Αθήνας».
Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη τόνισε τον ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει το ξενοδοχείο το καλοκαίρι του 2004, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή που αποτελεί πρόκληση:

«Εδώ λοιπόν θα εγκατασταθεί το “στρατηγείο” της ΔΟΕ, τον Αύγουστο του 2004. Εδώ θα βρεθούν άνθρωποι από πολλές χώρες, με διαφορετικές νοοτροπίες και συνήθειες, καθώς και με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, τα μέλη της ΔΟΕ θα ακολουθούν ένα δύσκολο πρόγραμμα και θα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν σε πολλαπλά καθήκοντα. Γι αυτό και ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία και εξυπηρέτηση, θα πρέπει να έχουν την ποιότητα που οι περιστάσεις απαιτούν. Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία του ξενοδοχείου και μια ακόμη πρόκληση για το προσωπικό και τη διοίκησή του. Είναι βέβαιο όμως, πως όλοι εσείς είστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσετε. Τα αποτελέσματα της ανακαίνισης είναι εξαιρετικά. Όχι μόνο σε αισθητικό επίπεδο αλλά και σε λειτουργικό. Εμένα προσωπικά μου αρέσει το στυλ της λιτότητας, εμείς άλλωστε διοργανώνουμε λιτούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και βέβαια, η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία της διοίκησης και του προσωπικού του Hilton Αθηνών σε θέματα φιλοξενίας, αποτελούν εγγύηση ότι όλοι σας θα είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε στην πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων και της φιλοξενίας της ΔΟΕ».
Στη συνέχεια η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν για την Οικονομία τα έργα υποδομής, τα οποία χαρακτήρισε «καταλύτη ανάπτυξης»:

«Αυτό όμως που έχει σημασία για όλους εμάς, είναι ότι όλα αυτά που βλέπουμε εδώ, αναδεικνύουν το γεγονός ότι οι Αγώνες δεν αφορούν μόνο στην κατασκευή έργων υποδομής και εγκαταστάσεων, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν καταλύτη ανάπτυξης σε μια σειρά από παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Aλλωστε ο κλάδος της οικονομίας που θα ωφεληθεί τα μέγιστα από την τέλεση των Αγώνων, είναι ο τουρισμός. Και αν αναλογιστεί κανείς τη δύσκολη συγκυρία για τον τουρισμό παγκοσμίως, οι Αγώνες του 2004 μπορούν και πρέπει να αναδείξουν την Ελλάδα ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Και με ξενοδοχεία σαν αυτό, πιστεύω ότι η Αθήνα και η Ελλάδα, μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση».
Καταλήγοντας στην ομιλία της η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο θέμα της Κληρονομιάς των Αγώνων λέγοντας :

«Το νέο Hilton αποτελεί ήδη απτό παράδειγμα της Κληρονομιάς που οι Αγώνες αφήνουν στην πόλη και στο επίπεδο της φιλοξενίας. Θα ήθελα να συγχαρώ εσάς, τη διοίκηση του ξενοδοχείου και όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται εδώ, για το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές σας. Το 2004 – αλλά και μετά από αυτό – η μοναδική θέα από το Galaxy θα είναι διαφορετική. Γιατί όλοι εμείς εργαζόμαστε για να αναδείξουμε μια νέα Ελλάδα, πιο όμορφη και πιο λειτουργική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Για μια Ελλάδα που πλάι στη θέα της Ακρόπολης και την ιστορική κληρονομιά της, έχει να επιδείξει σύγχρονα, δυναμικά και προπάντων – ομαδικά επιτεύγματα».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024