Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΣτον Πειραιά για πρώτη φορά φέτος το Millennium

Στον Πειραιά για πρώτη φορά φέτος το Millennium

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε, για πρώτη φορά φέτος, το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Millennium της Celebrity Cruises. Το 91.000 τόννων κρουαζιερόπλοιο “έδεσε” εχθές στον Πειραιά για λίγες ώρες, στο πλαίσιο των […]

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε, για πρώτη φορά φέτος, το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Millennium της<...> Celebrity Cruises. Το 91.000 τόννων κρουαζιερόπλοιο “έδεσε” εχθές στον Πειραιά για λίγες ώρες, στο πλαίσιο των 11ήμερων, 12ήμερων και 13ήμερων θαλάσσιων προγραμμάτων που θα εκτελεί στη Μεσόγειο από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας προς τη Βενετία της Ιταλίας(και αντίστροφα), περνώντας από Βιλλφράνς (Νίκαια, Μόντε-Κάρλο)-Γαλλία, Λιβόρνο (Φλωρεντία, Πίζα), Τσιβιταβέκια (Ρώμη), Νάπολη-Ιταλία, Σαντορίνη, Πειραιά, Ντουμπρόβνικ-Κροατία. Έως τα μέσα Οκτωβρίου το πλοίο θα πραγματοποιήσει 14 συνολικά κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Το Millennium υψώνεται σε 11 καταστρώματα και είναι κατασκευασμένο με ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία. Η πρόωσή του γίνεται, όπως και σε όλα τα πλοία της σειράς, με τουρμπίνες που μειώνουν από 80-98% την εκπομπή καυσαερίων καθώς και τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών. Σημαντικό επίσης είναι ότι όλο το ανώτερο πλήρωμα απαρτίζεται από Έλληνες. Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 1.950 ταξιδιώτες, ενώ το πλήρωμά του αποτελείται από 999 άτομα εξήντα διαφορετικών εθνικοτήτων.

Το μήκος του πλοίου φτάνει τα 294 μέτρα, το πλάτος τα 32 μέτρα, ενώ αναπτύσσει ταχύτητα 24 κόμβων. Διακοσμημένο με έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών και ζωγράφων στους περισσότερους χώρους του, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό για τους επιβάτες του.

Το 80% των δωματίων (staterooms) έχει θέα στη θάλασσα, ενώ το 74% από αυτά διαθέτουν μπαλκόνι. Όλα είναι εξοπλισμένα με interactive τηλεόραση και δυνατότητα λήψης δορυφορικών καναλιών, χρηματοκιβώτιο, ψυγείο, στεγνωτήρα μαλλιών κ.λπ.

Το Millennium διαθέτει από τις μεγαλύτερες σουίτες Penthouse στο χώρο των κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως, με συνολικό εμβαδόν περίπου 290 τετραγωνικά μέτρα.

Χώροι αναψυχής

Η πολυτέλεια στο πλοίο διακρίνεται παντού. Από τα διάφορα σαλόνια, τα μπαρ, τους καθιστικούς χώρους, τη βιβλιοθήκη, το καζίνο, την αίθουσα internet, με 18 τερματικά, απ` όπου ο καθένας μπορεί να στείλει η να λάβει e-mail, μέχρι τις αίθουσες συσκέψεων που εξυπηρετούν μία εν πλω επαγγελματική συνάντηση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλους τους χώρους υπάρχει η υποδομή για τη διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το χωρητικότητας 950 ατόμων θέατρο του πλοίου, στο οποίο κάθε βράδυ δίνεται μία διαφορετική παράσταση. Η βραδινή διασκέδαση των επιβατών συνεχίζεται σε κάποιο από τα μπαρ ανάλογα με τις μουσικές προτιμήσεις του καθενός ή τη ντισκοτέκ στο 11ο κατάστρωμα με την πανοραμική θέα, η οποία λειτουργεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μία διαφορετική νότα στους χώρους αναψυχής του πλοίου είναι η μουσική βιβλιοθήκη “Νότες” όπου ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από χιλιάδες επιλογές ψηφιακών μουσικών εκτελέσεων και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους να απολαύσει τη μουσική της αρεσκείας του.

Δεν λείπουν, επίσης, η αίθουσα για χαρτοπαιξία, η αίθουσα για σκάκι, το γκολφ, το γήπεδο μπάσκετ, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ο κινηματογράφος, το Aqua Spa, συνολικής έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Χώροι εστίασης

Τη διατροφική επιμέλεια έχει αναλάβει ο διάσημος σεφ Michael Roux. Από τον πρωινό και μεσημεριανό μπουφέ, το κεντρικό Μετροπόλιταν ρέστοραν, το σούσι μπαρ, τον μεσονύχτιο μπουφέ με διαφορετική κάθε βράδυ εδεσματολογική θεματολογία, αλλά και τον μεγάλο μεσονύχτιο μπουφέ (Grand buffet).

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Millennium αποτελεί το εστιατόριο Olympic, το οποίο είναι διακοσμημένο με τα αυθεντικά πάνελ του πλοίου RMS Olympic, αδελφού πλοίου του Τιτανικού. Το πολλών αστέρων εστιατόριο Olympic είναι χωρητικότητας 134 θέσεων και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία του είδους του, προσφέροντας στους ταξιδιώτες αξέχαστες γαστριμαργικές εμπειρίες. Επίσης αποτελεί το πρώτο εστιατόριο εν πλω όπου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ διαθέτει και εξαιρετική κάβα σπάνιων κρασιών.

Η διακεκριμένη θέση

Στο πλαίσιο της προώθησης μιας ουσιαστικά νέας σειράς “Γεύσεις της πολυτέλειας,” η Celebrity Cruises με την “Celebrity ConciergeClass”, παρουσιάζει ένα αναβαθμισμένο επίπεδο φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τις νέες απολαύσεις και τις προτεραιότητες στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

“Η Celebrity ConciergeClass” προσφέρει μια εκτενή σειρά μικρών συμπληρωμάτων που κάνουν τη διαφορά,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος λειτουργίας του στόλου (Fleet operations) κ. Dietmar Wertanzl. “Αυτοί είναι οι τύποι των προσφορών που κάνουν “μια αληθινή αναχώρηση” πραγματικά εξαιρετική.”

Μία σειρά ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου εξοπλισμού και υπηρεσιών στις καμπίνες αλλά και κατά την άφιξη των επιβατών χαρακτηρίζουν την διαφορετικότητα στην ποιότητα που θέλει να δώσει η Celebrity στα πλοία της.

Η ConciergeClass προσφέρεται στο ένατο κατάστρωμα του Millennium από της 27 Απριλίου 2003, ενώ προσφέρεται επίσης και στα κρουαζιερόπλοια Constellation, Infinity και Summit της Celebrity Cruises.

Γενικός αντιπρόσωπος της Celebrity Cruises & Royal Caribbean International για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator Travel & Tourist Services.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024