Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις4η Διεθνής Έκθεση για τους Λιμένες

4η Διεθνής Έκθεση για τους Λιμένες

Στις 20 και 21 Ιουνίου 2003, το Εκθεσιακό Κέντρο του Ο.Λ.Π φιλοξενεί την 4η Διεθνή Έκθεση για την Κατασκευή, Ανάπτυξη και Διαχείριση Λιμένων και Τουριστικών Λιμένων, “ΛΙΜΕΝΕΣ 2003”. Η έκθεση […]

Στις 20 και 21 Ιουνίου 2003, το Εκθεσιακό Κέντρο του Ο.Λ.Π φιλοξενεί την 4η Διεθνή Έκθεση για την Κατασκευή<...>, Ανάπτυξη και Διαχείριση Λιμένων και Τουριστικών Λιμένων, “ΛΙΜΕΝΕΣ 2003”. Η έκθεση διοργανώνεται από την EuroPartners και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων (ESPO) και του Δήμου Πειραιά.

Η Ελλάδα είναι σήμερα η ισχυρότερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, με τον σημαντικότερο εμπορικό και ακτοπλοϊκό στόλο. Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια υπάρχουν 150 λιμάνια, εμπορικά και επιβατικά, στα οποία εξυπηρετούνται καθημερινά εκατοντάδες πλοία και χιλιάδες επιβάτες. Η αναγκαιότητα υλοποίησης έργων υποδομής στα λιμάνια της χώρας είναι άμεση, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ασφαλή πρόσδεση και εξυπηρέτηση στα σύγχρονα σκάφη της ακτοπλοΐας, και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επιβάτες, ανταγωνιστικές προς τα υπόλοιπα διεθνή λιμάνια. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατά την τετραετία 2002-2006 θα χορηγηθούν περισσότερα από 370 εκατομμύρια ευρώ για να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές.

Η έκθεση, έχει στόχο να λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης, κλεισίματος συνεργασιών και συμφωνιών όλων όσων ασχολούνται με την κατασκευή, ανάπτυξη και διαχείριση λιμένων. Φέτος η σημασία της εντείνεται περισσότερο καθώς συμπίπτει με δύο πολύ σημαντικά γεγονότα : την Προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και την επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Αγορά.

Η έκθεση θα πλαισιώνεται και φέτος από το εξειδικευμένο συνέδριο EuroMare, το οποίο σκοπό έχει να ενισχύσει την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και την ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ εκπροσώπων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Χορηγοί Επικοινωνίας της ΛΙΜΕΝΕΣ 2003 είναι τα περιοδικά Ναυτικά Χρονικά και Forum και η ηλεκτρονική εφημερίδα TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024