Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑμφιβολίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την νομιμότητα παροχής βοήθειας σε ΟΑ και Aegean

Αμφιβολίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την νομιμότητα παροχής βοήθειας σε ΟΑ και Aegean

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει αμφιβολίες για την νομιμότητα βοήθειας ύψους 5 εκατ. ευρώ που δόθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, αλλά και στην Aegean Cronus

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει αμφιβολίες για την νομιμότητα βοήθειας ύψους 5 εκατ. ευρώ που δόθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, αλλά και στην Aegean Cronus, μετά<...> τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε η ΕΕ στις 10 Οκτωβρίου 2001 επετράπη η παροχή οικονομικής βοήθειας, η οποία όμως θα κάλυπτε είτε επιπλέον έξοδα ασφάλειας, είτε ζημιές που προέρχονται από την ακύρωση πτήσεων λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η έρευνα που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το θέμα θα εστιάσει στο γεγονός ότι η <ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδείξει την άμεση διασύνδεση της οικονομικής βοήθειας με τις ζημιές από ακύρωση πτήσεων λόγω των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι απώλειες χρημάτων που θα κάλυπτε η κυβερνητική οικονομική βοήθεια, για να γίνει δεκτή από την ΕΕ, θα έπρεπε να συνδέονται με ακυρώσεις πτήσεων σε υπερατλαντικούς προορισμούς. Επίσης, μέρος της οικονομικής βοήθειας που δόθηκε αφορούσε την περίοδο 15 και 16 Σεπτεμβρίου, η οποία είναι εκτός της περιόδου που αποδέχεται η ΕΕ.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι η χώρα μας δεν είναι η μοναδική που θα εξετασθεί για παρόμοιες παραβάσεις. Στο στόχαστρο της ΕΕ έχει μπει η Γαλλία, η Αυστρία, η Γερμανία, και η Αγγλία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024