Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤελευταίοι μεταξύ των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης

Τελευταίοι μεταξύ των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης

Τη χαμηλότερη αύξηση της τουριστικής κίνησης από το σύνολο των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις διανυκτερεύσεις έχει η χώρα μας…

Τη χαμηλότερη αύξηση της τουριστικής κίνησης από το σύνολο των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις διανυκτερεύσεις έχει η χώρα μας όπως προκύπτει από<...> την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Αλέκου Αλαβάνου για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ και της οικονομικής ύφεσης στην τουριστική βιομηχανία.

Για την περίοδο 1997-2001 η μέση ετήσια αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας για την Ελλάδα εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στο 1%. Πρώτη έρχεται η Ισπανία με μέση ετήσια αύξηση άνω του 7%, ακολουθούμενη από την Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία όπου το ποσοστό ανέρχεται σε 3%-4%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει τρία χρόνια να στείλει στοιχεία για τον τουρισμό, παρά την οδηγία του Συμβουλίου, βάσει της οποίας τα κράτη μέλη πρέπει να προβαίνουν στη συλλογή, συγκέντρωση, επεξεργασία και διαβίβαση εναρμονισμένων κοινοτικών στατιστικών στοιχείων σχετικά με την προσφορά και ζήτηση.

Όσον αφορά στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, η Ε.Ε. απάντησε ότι, παρά την τρέχουσα κατάσταση, δεν προτίθεται να παράσχει ειδική συνδρομή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024