Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΚωδικοποιείται η διάσπαρτη τουριστική νομοθεσία

Κωδικοποιείται η διάσπαρτη τουριστική νομοθεσία

Τις διάσπαρτες διατάξεις για τον τουρισμό κωδικοποίησε η ειδική επιτροπή, που είχε δημιουργηθεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλο

Τις διάσπαρτες διατάξεις για τον τουρισμό κωδικοποίησε η ειδική επιτροπή, που είχε δημιουργηθεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλο, ενώ παράλληλα<...> ετοίμασε το σχετικό νομοσχέδιο που αποτελείται από 285 άρθρα, και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Κουτσουράδης. Για την ολοκλήρωση του έργου χρειάστηκαν 36 συνεδριάσεις και περίπου ενάμισης χρόνος. Το αποτέλεσμα ήταν να εκσυγχρονιστούν πολλές διατάξεις οι οποίες ίσχυαν ακόμα και από τη δεκαετία του 1920. Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται πλέον συγκεντρωμένες όλες οι διατάξεις της τουριστικής νομοθεσίας δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, κωδικοποιημένες με αυστηρά κριτήρια. Επίσης έχουν συμπεριληφθεί κάποιες νέες νομοθετικές προτάσεις προκειμένου να καταστήσουν πιο λειτουργικό το νέο θεσμικό πλαίσιο, να το εναρμονίσουν με τη γενικότερη νομοθεσία και να άρουν αμφισβητήσεις που είχαν δημιουργηθεί στην πράξη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024