Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑύξηση της επιβατικής κίνησης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους το 2003

Αύξηση της επιβατικής κίνησης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους το 2003

Οι καλοκαιρινοί μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος φαίνονται καλοί μήνες και η τάση είναι να συνεχιστεί η αύξηση της επιβατικής κίνησης που σημειώθηκε το Μάιο και έφθασε το 20%, σε […]

Οι καλοκαιρινοί μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος φαίνονται καλοί μήνες και η τάση είναι να συνεχιστεί η αύξηση της επιβατικής κίνησης που σημειώθηκε το Μάιο<...> και έφθασε το 20%, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι, δήλωσε στον Βρετανικό τύπο ο κ. Ray Webster, επικεφαλής της αεροπορικής εταιρίας easyJet.

Όμως, τα έσοδα ανά πτήση παρέμειναν στα ίδια επίπεδα τον Μάιο του 2003 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2002. Η easyJet προσέθεσε νέα δρομολόγια στις πτήσεις της στην Ευρώπη, ενώ η μετοχή της κέρδισε περίπου 20 πένες μετά τις αισιόδοξες ανακοινώσεις. Ο κ. Webster σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με 60 αεροδρόμια στην Ευρώπη, καθώς η εταιρία επεκτείνει το δίκτυό της, ενώ μέσα στο ερχόμενο δωδεκάμηνο να δημιουργήσει δική της βάση στην Ευρώπη.

Συνολικά για το 2003, ο κ. Webster αναμένει αύξηση στην επιβατική κίνηση της εταιρία του που θα φθάσει το 25%. “Καθώς περνούν οι μέρες, γινόμαστε όλο και πιο σίγουροι για την εξέλιξη. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα”.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρίες, η easyJet και η Ryanair, πρώτη και δεύτερη εταιρία χαμηλού κόστους αντιστοίχως, προσθέτουν νέους προορισμούς στα δρομολόγιά τους και μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να παίρνουν τους πελάτες τόσο της British Airways αλλά και άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιριών, τονίζουν τα δημοσιεύματα. Η Ryanair ανακοίνωσε ότι η επιβατική κίνηση τον Μάιο αυξήθηκε κατά 53%, μετά την απόκτηση του τμήματος Buzz της KLΜ Royal Dutch Airlines NV.

Η easyJet μετέφερε τον Μάιο συνολικά 1,76 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,46 εκατ. επιβατών τον περασμένο Μάιο, μαζί με τους ταξιδιώτες της Go Fly Ltd την οποία απέκτησε τον περασμένο Αύγουστο. Οι θέσεις της καλύφθηκαν κατά 83,5% από 81,6%. Εκτός των ταξιδιών της Go, η επιβατική κίνηση της easyJet τον Μάιο του 2002 αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 92%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024