Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι το Σαββατοκύριακο

Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι το Σαββατοκύριακο

Οι τουρίστες που δεν έχουν ενημερωθεί από τον τουριστικό τους πράκτορα ότι οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων κάνουν απεργία θα βρεθούν προ εκπλήξεων, και κλειστών θυρών. Η ταλαιπωρία τους θα […]

Οι τουρίστες που δεν έχουν ενημερωθεί από τον τουριστικό τους πράκτορα ότι οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων κάνουν απεργία θα βρεθούν προ<...> εκπλήξεων, και κλειστών θυρών. Η ταλαιπωρία τους θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι απεργίες θα συνεχισθούν.

Όπως είναι γνωστό τα πιο φημισμένα μουσεία της χώρας μας παραμένουν κλειστά για να ανακαινισθούν και να είναι έτοιμα για τους Oλυμπιακούς Aγώνες. Τα υπόλοιπα παραμένουν κλειστά γιατί οι φύλακες τους διαμαρτύρονται ότι “τους εμπαίζουν χρόνια τώρα”.

Τα προβλήματα συνοψίζονται στα εξής, προσλήψεις για κάλυψη των πάγιων υπηρεσιακών αναγκών, καταβολή δεδουλευμένων οφειλών από την 1 Iανουαρίου του 2003, εξίσωση αμοιβής για εργασία πέραν του πενθήμερου, με άλλους εργαζόμενους στο Δημόσιο, και υλοποίηση της συλλογικής σύμβασης του έτους 2002.

Σχετικά με τις προσλήψεις, οι αρχαιοφύλακες τονίζουν ότι οι κενές θέσεις είναι 1.100, ενώ εν ενεργεία είναι 1.900, εκ των οποίων οι 200 σε διοικητικές θέσεις. Η περσινή εξαγγελία του υπουργού Πολιτισμού για παράταση της λειτουργίας πολλών μουσείων μέχρι τις βραδινές ώρες φαίνεται αστεία, τη στιγμή που είναι ακόμα απλήρωτοι οι αρχαιοφύλακες για μερικές ώρες υπερωρίας. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί από αυτούς έχουν δεχτεί να βοηθήσουν με υπερεργασία την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024