Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤραγική η μείωση του τουρισμού στο Πεκίνο από το φόβο της άτυπης πνευμονίας

Τραγική η μείωση του τουρισμού στο Πεκίνο από το φόβο της άτυπης πνευμονίας

Η εξάπλωση της άτυπης πνευμονίας στην πρωτεύουσα της Κίνας έχει επιφέρει μείωση του τουρισμού κατά 94% σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της πόλης. Συγκεκριμένα, περίπου 15.000 ξένοι και 3.000 Κινέζοι […]

Η εξάπλωση της άτυπης πνευμονίας στην πρωτεύουσα της Κίνας έχει επιφέρει μείωση του τουρισμού κατά<...> 94% σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της πόλης. Συγκεκριμένα, περίπου 15.000 ξένοι και 3.000 Κινέζοι κάτοικοι εξωτερικού επισκέφθηκαν το Πεκίνο τον περασμένο μήνα παρά την επιδημία, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Αν ληφθούν υπόψη οι επισκέψεις των Κινέζων του εξωτερικού, η μείωση του αριθμού των επισκεπτών ήταν 93,9%, διευκρίνισε η υπηρεσία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι επισκέψεις των ξένων τουριστών το μήνα Μάιο, χωρίς εκείνες των Κινέζων φθάνουν στο 94,1% σε σχέση με το Μάιο του 2002.

Τους πέντε πρώτους μήνες του χρόνου, η μείωση του αριθμού των τουριστών που έφτασαν από το εξωτερικό στην κινεζική πρωτεύουσα ήταν 37,3% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο. Ο αριθμός των κινέζων τουριστών στο Πεκίνο μειώθηκε το Μάιο του 2003 κατά 89,5% σε σχέση με το Μάιο του 2002 και κατά 17,5% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2002.

Δυστυχώς, χθες οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα νέο κρούσμα της άτυπης πνευμονίας καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στο Πεκίνο, όπου δεν είχε αναφερθεί κανένα νέο κρούσμα την τελευταία εβδομάδα, και τρία πιθανά κρούσματα της νόσου, δυο στο Πεκίνο και ένα στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας. Βέβαια, το ενθαρρυντικό είναι ότι κανένας νέος θάνατος δεν αναφέρθηκε. Το γεγονός αυτό όμως σταματά την αισιοδοξία που υπήρχε την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού έχει λάβει σοβαρά υπόψη του την κατάσταση στην Κίνα και τον ερχόμενο μήνα θα λάβει την τελική απόφαση σχετικά με την χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική του Συνέλευση. Η πρώτη επιλογή ήταν η Κίνα, ενώ επιλαχούσα ήταν η Ελλάδα.

Στο Χονγκ Κονγκ, τη δεύτερη περιοχή της λίστας της άτυπης πνευμονίας, χθες ανακοινώθηκε ένας ακόμα νεκρός και ένα νέο κρούσμα μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την άτυπη πνευμονία στο Χονγκ Κονγκ ανέρχεται τώρα σε 291 και των κρουσμάτων σε 1.755. Η σημερινή είναι η 27η κατά σειρά ημέρα κατά την οποία τα κρούσματα που ανακοινώνονται με βάση την καθιερωμένη ανακοίνωση των αρχών, είναι λιγότερα από πέντε. Ωστόσο είναι απαραίτητο το Χονγκ Κονγκ να μην ανακοινώνει κανένα νέο κρούσμα επί 20 συνεχείς ημέρες για να άρει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας την ταξιδιωτική οδηγία που έχει εκδώσει για την περιοχή αυτή.

Στην Ταϊβάν, την τρίτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων μετά την Κίνα και το Χονγκ Κόνγκ, οι αρχές εντόπισαν μόνο ένα νέο κρούσμα του ιού, γεγονός που ενίσχυσε τον ισχυρισμό τους ότι η ασθένεια έχει τεθεί υπό έλεγχο ένας πυρήνας της νόσου σε νοσοκομείο της Ταϊπέι.

Με το νέο αυτό κρούσμα ο αριθμός τους φθάνει τα 687, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει παραμείνει καθηλωμένος στους 81 για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Η εμφάνιση νέων κρουσμάτων στο Δημοτικό Νοσοκομείο Γιανγκ Μινγκ της Ταϊπέι, έπειτα από τρεις συνεχόμενες ημέρες μηδενικών καταγραφών τους την περασμένη εβδομάδα, διέλυσε την αισιοδοξία για τελειωτική χαλιναγώγηση της νόσου, ενώ παράλληλα αύξησε τους φόβους για νέα έξαρση της νόσου στη χώρα. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες τα κρούσματα στο νοσοκομείο Γιανγκ Μίνγκ έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Μέχρι προχθές το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι 23 ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα άτυπης πνευμονίας ενώ τουλάχιστον εννέα είχαν επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Υγείας. Το νοσοκομείο έκλεισε την πτέρυγα επειγόντων του, όμως οι υπόλοιπες υπηρεσίες του λειτουργούν κανονικά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024