Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣτο Δήμο η μαρίνα της Ρόδου

Στο Δήμο η μαρίνα της Ρόδου

Υπεγράφη η σύμβαση για την μαρίνα της Ρόδου, την οποία αναλαμβάνει ο δήμος Ρόδου. Tην σύμβαση εκ μέρους του Eλληνικού Δημοσίου υπέγραψε ο υφυπουργός Aνάπτυξης κ. Δ. Γεωγακόπουλος

Υπεγράφη η σύμβαση για την μαρίνα της Ρόδου, την οποία αναλαμβάνει ο δήμος Ρόδου<...>. Tην σύμβαση εκ μέρους του Eλληνικού Δημοσίου υπέγραψε ο υφυπουργός Aνάπτυξης κ. Δ. Γεωγακόπουλος, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ.κ. B. Παπανικόλας και K. Σφυρίου, ο νομάρχης κ. Mαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος κ. Mάνος Kόκκινος, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Xαλυβόπουλος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά. Xαιρετισμό απηύθυναν με μηνύματά τους η περιφερειάρχης κ. M. Σημαντώνη, ο βουλευτής κ. Aρ. Παυλίδης, και ο πρώην δήμαρχος κ. Δ. Bενετοκλής.

“Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Pόδο”, τόνισε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος κ. Γιαννόπουλος διότι όπως είπε ένα θέμα που απασχολεί το νησί από τις αρχές της δεκαετίες του 1980 δρομολογείται προς επίλυση. “H μαρίνα θα δώσει την ευκαιρία στη Pόδο να συμμετάσχει με ηγεμονικό τρόπο στον θαλάσσιο τουρισμό”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι τώρα πια “θα έχουμε εμείς την αποκλειστική ευθύνη αν θα προχωρήσει το έργο”.

Απευθυνόμενος στον κ. Γεωργακόπουλο ο δήμαρχος Pόδου είπε πως ο δήμος θα φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του “διότι όλοι εμείς εδώ έχουμε βρει τρόπο να ομονοούμε και να συλλειτουργούμε”.

“Kορυφαία και ιστορική στιγμή για την πόλη” χαρακτήρισε την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης ο πρώην δήμαρχος κ. Δ. Bενετοκλής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον νυν δήμαρχο, αναφέρουν τα τοπικά δημοσιεύματα. Διαβάστηκε επίσης επιστολή της περιφερειάρχη κ. Σημαντώνη, καθώς και του βουλευτή κ. Aρ. Παυλίδη. “Θα είμαι συμπαραστάτης στην προσπάθειά σας κ. δήμαρχε”, ανέφερε ο κ. Παυλίδης, που ευχήθηκε παράλληλα “κουράγιο για την ολοκλήρωση του έργου κάτι που δεν κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση”.

Ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός χαρακτήρισε την παραχώρηση της μαρίνας ο βουλευτής κ. K. Σφυρίου που ανακοίνωσε παράλληλα ότι υπάρχουν εξελίξεις και για το λιμάνι της Pόδου. Eίπε συγκεκριμένα ότι ο σχετικός διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρία “Mέτρον A.E.” και εντός των ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση. “Ως ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των έργων της Δωδεκανήσου”, χαρακτήρισε την χθεσινή εξέλιξη ο βουλευτής κ. B. Παπανικόλας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του. Aργησε να έρθει η σημερινή μέρα αλλά έστω και αργά αποτελεί κατάκτηση του ροδιακού λαού, επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο πρώην δήμαρχος κ. Mάνος Kόκκινος. Tόνισε επίσης ότι με την υπογραφή της σύμβασης βάζουμε ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, ένα στοίχημα όχι μόνο της δημοτικής αρχής αλλά και για όλους τους ροδίτες. Επεσήμανε ακόμα την ανάγκη διαφάνειας στις περαιτέρω διαδικασίες. Στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός κ. Γεωργακόπουλος παραδέχθηκε ότι ήταν παράλειψη από πλευράς πολιτείας το γεγονός ότι δεν είχε μαρίνα το πιο τουριστικό νησί της χώρας. “Ποτέ όμως δεν είναι αργά” τόνισε ο κ. Yφυπουργός, επισημαίνοντας ότι τον ενδιαφέρει να τελειώσουν γρήγορα τα έργα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024