Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα μέσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών

Η Ελλάδα μέσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται φέτος μέσα στους τρεις δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται φέτος μέσα στους τρεις δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών μαζί με την<...> Ιταλία και την Ισπανία αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Αυστριακό τύπο του τμήματος δανείων της Τράπεζας της Αυστρίας (BA-CA).

Η έρευνα συγκρίνει το βιοτικό επίπεδο των Αυστριακών και της αγοραστικής τους δύναμης, με στόχο να παρουσιάσει τους πιο συμφέροντες προορισμούς για διακοπές. Όπως τονίζεται από τους ερευνητές “οι Αυστριακοί έχουν την οικονομικά ασύμφορη συνήθεια να κλείνουν για τις διακοπές τους σχεδόν την τελευταία στιγμή”.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, χώρες που ανήκουν στην Ευρωζώνη όπως και η Αυστρία, έχουν πιο χαμηλές τιμές από αυτές της Αυστρίας και στα προϊόντα, αλλά και στις υπηρεσίες.

Ο επόμενος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών είναι η Τουρκία, την οποία, όμως, οι ερευνητές της BA-CA δε συνιστούν για φέτος. Όπως επισημαίνουν, “παρά την υποτίμηση της τουρκικής λίρας κατά 14% από τον Ιούνιο του 2002, οι τιμές στην Τουρκία αυξήθηκαν, το ίδιο χρονικό διάστημα, πολύ περισσότερο απ` ό,τι στην Αυστρία, καθιστώντας την ακριβό τουριστικό προορισμό”.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι φτηνότεροι για φέτος τουριστικοί προορισμοί είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες – εξαιτίας της πολύ καλής συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου – η Κροατία, που έχει χαμηλό βιοτικό επίπεδο και η Ουγγαρία.

Αντίθετα, η BA-CA συνιστά στους Αυστριακούς να αποφύγουν φέτος το καλοκαίρι προορισμούς όπως η Ελβετία και η Ιαπωνία, οι οποίες, παρά την καλή συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ με το φράγκο και το γεν, εξακολουθούν να έχουν πολύ ακριβό “καλάθι τιμών” για το βαλάντιο των Αυστριακών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024