Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑυξάνεται το κόστος των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Αυξάνεται το κόστος των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργου Ανωμερίτη και Αιγαίου κ. Νίκου Σηφουνάκη, αυξάνονται από την 1η Ιουλίου οι ναύλοι επιβατών της ακτοπλοΐας κατά 3,4% μέσο όρο. […]

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργου Ανωμερίτη και Αιγαίου κ. Νίκου Σηφουνάκη, αυξάνονται από την<...> 1η Ιουλίου οι ναύλοι επιβατών της ακτοπλοΐας κατά 3,4% μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, οι ναύλοι αυξάνονται κατά ποσοστό 1,5% επί της ισχύουσας τιμής ανά μίλι και με συντελεστή σύμπτυξης διαφορών μεταξύ των ναύλων που ισχύουν σήμερα και αυτών που προκύπτουν μετά την παραπάνω αύξηση σε 1,5 – 4% (αντί 0 -5%). Για τα επιβατηγά ΙΧ, φορτηγά, μοτοσικλέτες κ.λ.π. ο ναύλος παραμένει ο ίδιος. Επί εκδοθέντων εισιτηρίων δεν εφαρμόζεται η Απόφαση. Όπως είναι γνωστό με βάση το νόμο για την απελευθέρωση των θαλασσίων ενδομεταφορών, το Δημόσιο μπορεί να καθορίζει την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή καθαρού ναύλου επιβατών οικονομικής ή ενιαίας θέσης. Επί του ναύλου των εισιτηρίων, οι ναυτιλιακές ακτοπλοϊκές εταιρίες μπορούν να χορηγούν εκπτώσεις μέχρι και 50%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024