Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΕνημέρωση προς τους ταξιδιώτες για δικαιώματα και υποχρεώσεις

Ενημέρωση προς τους ταξιδιώτες για δικαιώματα και υποχρεώσεις

Η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) ενημερώνει τους έλληνες ταξιδιώτες για την τρέχουσα νομοθεσία προκειμένου να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους…

Η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) ενημερώνει τους έλληνες ταξιδιώτες για την τρέχουσα νομοθεσία προκειμένου να<...> μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή με πλοίο πρέπει να γνωρίζουν ότι, εφόσον έχουν στα χέρια τους εισιτήριο και τους αρνηθούν την επιβίβαση, δικαιούνται την κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής. Εξάλλου, οι ταξιδιώτες στους οποίους θα αρνηθούν την επιβίβαση σε πλοίο έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν το εισιτήριό τους και να τους επιστραφεί ολόκληρο το ποσό που πλήρωσαν για αυτό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο ξενοδοχείο, οι τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τιμές των ξενοδοχείων διαμορφώνονται ελεύθερα, αλλά πρέπει να αναγράφονται σε κάθε δωμάτιο. Επίσης, πρέπει να τηρούνται οι διαφημιζόμενες παροχές των ξενοδοχείων. Οι τιμές των ενοικιαζόμενων δωμάτων διαμορφώνονται ελεύθερα, ωστόσο και πάλι πρέπει να αναγράφονται στα δωμάτια.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πρέπει να φέρουν το ειδικό σήμα του Ε.Ο.Τ., να έχουν τον στοιχειώδη εξοπλισμό ενός σπιτιού (ψυγείο, κουζίνα, σκεύη) και χώρους υγιεινής, να έχουν σωστό φωτισμό, να είναι καθαρά και να παρέχουν σεντόνια και πετσέτες.

Όσοι επιλέξουν να μείνουν σε κάμπινγκ, συνεχίζει η ανακοίνωση, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τιμές κυμαίνονται, αλλά αναγράφονται στην είσοδο, ενώ απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ.

Οι ταξιδιώτες που θα νοικιάσουν αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών πρέπει να διαβάσουν με προσοχή τους όρους της σύμβασης και της μίσθωσης. Το κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων πρέπει να φέρει ειδικό σήμα του Ε.Ο.Τ, ενώ το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ασφαλισμένο για κλοπή και φωτιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024