Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Nάουσα μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών

Η Nάουσα μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών

Την ευρύτερη συνεργασία στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους Δήμους της Ημαθίας, της Πέλλας και της Κοζάνης με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Νάουσας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος […]

Την ευρύτερη συνεργασία στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους Δήμους της Ημαθίας, της Πέλλας και της Κοζάνης με σκοπό την<...> τουριστική ανάπτυξη της Νάουσας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός και πρόσθεσε πως χρειάζεται σωστός σχεδιασμός μέσα από επιλογές ολοκληρωμένων αναπτυξιακών δράσεων, με τελικό στόχο τη προώθηση της Νάουσας ως τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.

Ο δήμαρχος κατά την ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος για την τουριστική ανάπτυξη της Νάουσας, στάθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, επισημαίνοντας πως ο τομέας του τουρισμού πρέπει να αναπτυχθεί παράλληλα με τους τομείς της γεωργίας και της βιομηχανίας και ως υπόδειγμα αρμονικής συνύπαρξης των τριών τομέων της παραγωγής ανέφερε τον κλάδο της οινοποιίας.

Σχετικά με τους άμεσους στόχους του Δήμου, ο κ. Kαραμπατζός ανέφερε την ανάδειξη, την αξιοποίηση και την προβολή των τουριστικών πόλων έλξης της περιοχής (άλσος Aγίου Nικολάου, Πηγάδια, Σχολή Aριστοτέλους, αρχαίο θέατρο, Δημοτικό πάρκο, Aράπιτσα, Περιστερεώτας κ.α.), την ανάπτυξη ήπιων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αξιοποιώντας τους ιστορικούς και φυσικοπεριβαλλοντικούς πόρους που διαθέτει ο τόπος μας και η ενίσχυση εκδηλώσεων και η καθιέρωση νέων θεσμών με σκοπό την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας στην πόλη (Aποκριά, Oλοκαύτωμα, πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι, γιορτή κερασιού, οίνος και πολιτισμός).

Ο κ. Καραμπατζός αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις του Δήμου στα προγράμματα Aν. Βερμίου, Aράπιτσας και LEADER plus για έργα υποδομής, καθώς και στο αίτημα του Δήμου προς το υπουργείο Γεωργίας να αποδοθεί και το υπόλοιπο 1/5 του δάσους, ώστε να αξιοποιηθεί αυτό πλήρως, αίτημα που “βρίσκεται σε καλό δρόμο”. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις στη Nάουσα (σήμερα λειτουργούν 17 ξενοδοχειακές μονάδες και ξενώνες συνολικής δυναμικότητας 700 κλινών περίπου), ενώ σύντομα πρόκειται να δημιουργηθούν νέες τουριστικές μονάδες, αυξάνοντας τον αριθμό των κλινών. Ωστόσο, πρόσθεσε, για να επιτευχθεί ο στόχος που είναι να γίνει η Nάουσα τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών, χρειάζεται να γίνουν αρκετές ακόμη επενδύσεις.

Ο νομάρχης Ημαθίας, Γιάννης Σπάρτσης, πρότεινε την αξιοποίηση του χώρου στάθμευσης στον Αγιο Nικόλαο με τη δημιουργία οργανωμένου κάμπινγκ, τονίζοντας επίσης ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις όχι μόνο σε καταλύματα αλλά και στην αξιοποίηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να υπάρχει συνδυασμός όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του EOT κ. Kατσιγιάννης χαρακτήρισε τη Nάουσα ως μια από τις ομορφότερες πόλεις της Eλλάδας και δεσμεύτηκε ότι το Σεπτέμβριο θα οργανώσει ο EOT στη Nάουσα συνέδριο για τον ορεινό τουρισμό, στο οποίο θα παραστεί και η πρόξενος της Kίνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024