Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑυξάνονται οι αφίξεις από τις ναυλωμένες πτήσεις στη Βόρειο Ελλάδα

Αυξάνονται οι αφίξεις από τις ναυλωμένες πτήσεις στη Βόρειο Ελλάδα

“Εφόσον τους τρεις πρώτους μήνες τα στοιχεία δίνουν εικόνα σταθερή με μικρές αυξητικές τάσεις, το επόμενο διάστημα προβλέπεται ακόμα πιο ευοίωνο και εκτιμώ ότι η επίδραση από τον πόλεμο στο […]

“Εφόσον τους τρεις πρώτους μήνες τα στοιχεία δίνουν εικόνα σταθερή με μικρές αυξητικές τάσεις, το επόμενο<...> διάστημα προβλέπεται ακόμα πιο ευοίωνο και εκτιμώ ότι η επίδραση από τον πόλεμο στο Ιράκ θα ισοσκελιστεί, δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΥΠΑ, Σταύρος Κωνσταντινίδης, παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Συγκεκριμένα, η τάση αύξησης των ναυλωμένων δρομολογίων στα αεροδρόμια της Βόρειας Ελλάδας, για το πρώτο τρίμηνο του 2003, φαίνεται πως δεν επιβεβαιώνει τις αρχικά δυσοίωνες προβλέψεις για την τουριστική κίνηση λόγω του πολέμου που σημειώθηκε στο Ιράκ.

Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτο”, όπου φέτος πολλαπλασιάστηκαν τα δρομολόγια ναυλωμένων πτήσεων, με αποτέλεσμα η άνοδος στις αφίξεις επιβατών του γενικού συνόλου της κίνησης εσωτερικού να φθάνει στο 48,89% ενώ για το γενικό σύνολο κίνησης του εξωτερικού η άνοδος στις αφίξεις επιβατών φθάνει στο 45,33%.

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης και στον κρατικό αερολιμένα Καβάλας, η επιβατική κίνηση ήταν σταθερή. Στο “Μακεδονία” σημειώθηκε άνοδος στις αφίξεις επιβατών του γενικού συνόλου της κίνησης εσωτερικού σε ποσοστό 6,84% ενώ για το γενικό σύνολο κίνησης του εξωτερικού παρατηρήθηκε μείωση στις αφίξεις επιβατών σε ποσοστό 2,48% ενώ στον κρατικό αερολιμένα Καβάλας καταγράφηκε άνοδος στις αφίξεις επιβατών επί του γενικού συνόλου κίνησης εσωτερικού, σε ποσοστό 17,38% ενώ σημειώθηκε μείωση 1,58% στις αφίξεις επιβατών του γενικού συνόλου κίνησης του εξωτερικού. Η εικόνα είναι ανάλογη και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024