Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑνασφάλιστα ξενοδοχεία και σκάφη αναψυχής φιλοξενούν τουρίστες

Ανασφάλιστα ξενοδοχεία και σκάφη αναψυχής φιλοξενούν τουρίστες

Εκατοντάδες εταιρίες ξενοδοχείων και ακόμη περισσότερες ενοικιαζομένων δωματίων παραμένουν ανασφάλιστες όπως επισήμανε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – η Προϊσταμένη Ατυχημάτων ασφαλιστικού ομίλου κ. Ισμήνη Βαρσάνη. Ειδικότερα, η […]

Εκατοντάδες εταιρίες ξενοδοχείων και ακόμη περισσότερες ενοικιαζομένων δωματίων παραμένουν ανασφάλιστες<...> όπως επισήμανε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – η Προϊσταμένη Ατυχημάτων ασφαλιστικού ομίλου κ. Ισμήνη Βαρσάνη.

Ειδικότερα, η κ. Βαρσάνη υπογράμμισε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι η ασφάλιση κάθε ξενοδοχειακής μονάδας συνιστά υποχρέωση όλων των επιχειρηματιών, συμπλήρωσε – ωστόσο – ότι σε μεγάλο ποσοστό οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και το υψηλό κόστος για την επίτευξη της εν λόγω ασφάλισης καθιστούν το γεγονός αυτό ανέφικτο.

Ακολούθως, η κ. Βαρσάνη σημείωσε στην εκπομπή του G.B.C. ότι εφόσον τα εκάστοτε ξενοδοχεία και δωμάτια δεν έχουν πάρει άδεια λειτουργίας από την πολιτεία, αναπόφευκτα δεν δύνανται και να προβούν σε ιδιωτική ασφάλιση, καθώς, όπως τόνισε η ίδια, οι ιδιωτικές ασφάλειες δεν είναι σε θέση να υποκαταστήσουν το ρόλο του δημοσίου. Τούτο, πρόσθεσε η κ. Βαρσάνη, αποτελεί και τη μεγαλύτερη αιτία που συντηρεί την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης κατάστασης, ιδιαίτερα όσον αφορά τους τουρίστες, αλλά και το προσωπικό .

Αναφερόμενη -εν συνεχεία- στα σκάφη αναψυχής, η κ. Βαρσάνη διαπίστωσε ότι τόσο τα επαγγελματικά όσο και αυτά των ιδιωτών πρέπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικά, καθώς συνιστούν εξίσου μέρη εστίασης και φιλοξενίας τουριστών. Και στον εν λόγω κλάδο παρατηρείται το φαινόμενο αρκετά εξ αυτών να μην ασφαλίζονται. Τέλος, η κ. Βαρσάνη επισήμανε ότι τα ασφάλιστρα τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και στον κλάδο σκαφών παραμένουν σταθερά, ενώ δεν προβλέπονται άμεσα αυξήσεις. Πρότεινε δε στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να επιλέγουν υγιείς ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να ασφαλίσουν τις μονάδες τους συμπληρώνοντας ότι έτσι εξασφαλίζουν ταχεία αλλά και σίγουρη αποπληρωμή της πιθανής ζημιάς τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024