Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπειλείται από τρομοκρατική ενέργεια η Qantas

Απειλείται από τρομοκρατική ενέργεια η Qantas

Τα αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρίας Qantas διατρέχουν τον κίνδυνο να κτυπηθούν από ρουκέτες εδάφους σε διάφορα αεροδρόμια του εξωτερικού, ιδιαίτερα σε αεροδρόμια των ΗΠΑ και της Μεγ. Βρετανίας, σύμφωνα με […]

Τα αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρίας Qantas διατρέχουν τον κίνδυνο να κτυπηθούν από ρουκέτες εδάφους σε διάφορα αεροδρόμια<...> του εξωτερικού, ιδιαίτερα σε αεροδρόμια των ΗΠΑ και της Μεγ. Βρετανίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Χάουαρντ η κυβέρνησή του συνεργάζεται με άλλες κυβερνήσεις του εξωτερικού για την αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού, μετά από πληροφορίες που έλαβε ότι τρομοκράτες θα επιδιώξουν να κτυπήσουν επιβατικά αεροσκάφη.

“Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο κτύπημα όπως επίσης αναπτύσσουμε και συστήματα που θα αποτρέψουν τον κίνδυνο” είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Δικαιοσύνης ρουκέτες εδάφους που μπορούν να πλήξουν επιβατικά αεροσκάφη κατά την απογείωσή τους ή την προσγείωσή τους πωλούνται έναντι μόλις δυο χιλιάδων δολαρίων σε κάποιες `ανατολικές χώρες`.

Στο μεταξύ ο κ. Χάουαρντ δήλωσε ότι παρά τον κίνδυνο να σημειωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση στην Ινδονησία ο ίδιος θα μεταβεί εκεί στις 12 Οκτωβρίου για να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης όπου σκοτώθηκαν 202 άτομα από τα οποία τα 88 ήταν Αυστραλοί. Σημειώνουμε ότι πέντε από τα θύματα ήταν ελληνικής καταγωγής. Μαζί του θα ταξιδεύσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αυστραλίας κ. Σάϊμον Κριν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024