Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχίζει το ξεσάλωμα των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα ακόμα και με νεκρούς

Συνεχίζει το ξεσάλωμα των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα ακόμα και με νεκρούς

Τα επεισόδια με πρωταγωνιστές Βρετανούς τουρίστες συνεχίζονται ακόμα και με νεκρούς κάνοντας όλους να αμφιβάλλουν για την ποιότητα των τουριστών που κατακλύζουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα ελληνικά νησιά…

Τα επεισόδια με πρωταγωνιστές Βρετανούς τουρίστες συνεχίζονται ακόμα και με νεκρούς κάνοντας όλους να αμφιβάλλουν για την ποιότητα των τουριστών<...> που κατακλύζουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα ελληνικά νησιά.

Το πιο πρόσφατο γεγονός είναι αυτό που συνέβη σε νυχτερινό κέντρο στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου προχθές τα μεσάνυκτα όταν μεθυσμένοι νεαροί Aγγλοι μάλωσαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας 17χρονος συμπατριώτης τους.

Η παρέα αποτελείτο από δέκα νεαρούς διαφόρων ηλικιών από 23-32 χρόνων οι οποίοι μάλωσαν μεταξύ τους και ένας από αυτούς χτύπησε στην καρωτίδα με σπασμένο μπουκάλι τον 17χρονο, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει μέσα στο ασθενοφόρο την ώρα που γινόταν η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές αρχές έχουν συλληφθεί επτά Βρετανοί που πήραν μέρος στη συμπλοκή, αλλά ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης του φονικού. Οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμη Βρετανούς που είχαν πάρει μέρος στην αιματηρή συμπλοκή.

Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα της Ρόδου.

Το TravelDailyNews μετά τα τελευταία γεγονότα της Κέρκυρας, της Πλάκας, του Φαληρακίου που δημοσιεύθηκαν στον Ελληνικό και Βρετανικό Τύπο δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις για τον ελληνικό τουρισμό, ζήτησε την επαγγελματική και την επιστημονική άποψη δύο ανθρώπων που γνωρίζουν τη βρετανική αγορά.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA) Γιάννης Ευαγγέλου σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα που παίρνουν δημοσιότητα και δυσφημούν τον ελληνικό τουρισμό ανέφερε ότι τέτοιας μορφής τουρίστες πρέπει ελεγχόμενα να τους περιορίζουμε σε συγκεκριμένους προορισμούς και από κει και πέρα οι αστυνομικές αρχές να διενεργούν αυστηρούς ελέγχους ακόμα και στο προσωπικό των tour operators ώστε περιστατικά που παραβιάζουν τους νόμους να απομονώνονται εγκαίρως και να στέλνονται στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγέλου, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που εκπροσωπούν στην Ελλάδα tour operators του εξωτερικού δεν έχουν καμία επιρροή στην επιλογή των πελατών τους γιατί οι αρμοδιότητές τους περιορίζονται στην εξυπηρέτηση των μεταφορών και των εκδρομών των πελατών των tour operators οι οποίοι πλέον κλείνουν απευθείας τα συμβόλαιά τους με τα ξενοδοχεία. Ο κ. Ευαγγέλου τόνισε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου οι Βρετανοί tour operators πούλαγαν σε τιμές κάτω του κόστους 99 λίρες την εβδομάδα. Πληρώνουμε την έλλειψη πολιτικής και όχι την κρίση.

Σύμφωνα με τον δρα Δημήτρη Μπούχαλη, καθηγητή τουρισμού στο πανεπιστήμιο του Surrey οι Βρετανοί τουρίστες αντιδρούν σύμφωνα με την κουλτούρα τους εκεί που υπάρχει ανοχή. Αν έκαναν αντίστοιχες ενέργειες σαν και αυτές της Κέρκυρας, της Πλάκας, του Φαληρακίου στην Βρετανία θα συλλαμβάνονταν άμεσα. Το γεγονός ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα έχει να κάνει με την έλλειψη τουριστικού προγραμματισμού και σχεδιασμού που έχει οδηγήσει σε υπερπροσφορά υπηρεσιών με συνέπεια την κατακόρυφη πτώση των τιμών η οποία οδηγεί στην προσέλκυση χαμηλής ποιότητας τουριστών.

Κατά τον δρα Μπούχαλη, οι Βρετανοί θεωρούν ότι όποιος προσελκύει τέτοιας ποιότητας τουρισμό αναπόφευκτα υπομένει και τις συνέπειές του θεωρώντας ότι η δυναμική της αγοράς θα τις αντιμετωπίσει. Aρα θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Η κερδοφορία μεμονωμένων επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να χαλάει την εικόνα των προορισμών και να απωθεί υψηλής ποιότητας τουρίστες που πιθανόν να είχαν προσελκυσθεί, δημιουργώντας διαφυγόντα κέρδη σε ολόκληρους προορισμούς. Βεβαίως δεν πρέπει να παραγνωρίσει κανείς ότι στην παγκοσμιοποίηση του τουρισμού συμβάντα όπως αυτό της Κέρκυρας μπορούν να είναι οργανωμένες κινήσεις που αποσκοπούν στην προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024