Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠασχαλίδης: Να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι στην ακτοπλοΐα

Πασχαλίδης: Να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι στην ακτοπλοΐα

Με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρουσιάσθηκαν στις αφιξοαναχωρήσεις ορισμένων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, και την ταλαιπωρία επιβατών, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης

Με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρουσιάσθηκαν στις αφιξοαναχωρήσεις ορισμένων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, και<...> την ταλαιπωρία επιβατών, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης ζήτησε από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος την εντατικοποίηση των τεχνικών ελέγχων σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Οι έλεγχοι που διεξάγονται από τα κλιμάκια της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων δεν θα περιορισθούν μόνο στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αλλά θα επεκταθούν και σε όλα τα μεγάλα λιμάνια των νησιών του Αρχιπελάγους.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδη πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των επιβατών, ενώ ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Χρήστος Δελημιχάλης ζήτησε μετά το πέρας των επιθεωρήσεων να συντάσσεται από τους επιθεωρητές σχετικό έγγραφο.

Όμως στις έκτακτες επιθεωρήσεις που θα πραγματοποιούνται σε πλοία που παρουσίασαν βλάβες και οι οποίες είχαν σαν συνέπεια την πολύωρη ταλαιπωρία επιβατών, ο αρχηγός διευκρίνισε ότι θα συντάσσεται πόρισμα, το οποίο αν είναι επιβαρυντικό για την πλοιοκτήτρια εταιρία θα ζητούνται οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024